Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 9 april 2013

...det här med titlarna på Dawnbringer "Into The Lair Of The Sun God"

Hörrni.
Det här med titlarna på den här skivan.
Eller avsaknaden av.
Hur är det egentligen?

Igår hade ju Stones den här skivan som sin Veckans Platta på Tune Of The Day, och det är verkligen en fantastisk skiva. "Into The Lair Of The Sun God" av Dawnbringer är en perfekt mix av heavy metal och lite smuts, men ändå episk.
Suverän upptäckt, och det känns väl bara som en tidsfråga innan den hamnar i rampljuset som Veckans Tips på den här bloggen, men det är inte därför den diskuteras idag.
Det har med titlarna att göra.


Jag har för mig att det är som Stones sa, dvs att titlarna är numrerade 1-9, men när jag läste in plattan i iTunes så fick jag ett knippe låttitlar.
Då heter de följande:

1 - Perfect Waters
2 - Silent In Waves
3 - Quiet As A Grave
4 - Enter Darkness
5 - Take A Deep Breath
6 - My Destiny Is Death
7 - And So It Is Done
8 - I Am The One
9 - To Murder The Sun

Alla de där skulle faktiskt kunna funka som titlar.
Den som talar för att det skulle kunna vara så är ju att det dels är en av verserna i första låten, och att det därmed skulle finnas en viss logik - speciellt som det då följer handlingen på denna temaplatta rätt bra - och dels att det faktiskt ser ut så här om man öppnar bookleten:

Detta är alltså allt som står avseende text eller låttitlar.

Det som talar mot detta är dels att det inte är en naturlig del av låten, själva den föreslagna titelns då, dels att Spotify säger att det ska vara siffror enbart.

Och jag litar nog egentligen mer på Spotify än iTunes.

Men, som sagt. Vet du hur det är, och med vilken källa?

Och, till sist - du har väl inte missat plattan?
Finns som sagt här på Spåttify. Mycket nöje, oavsett vad nu låtarna heter...6 kommentarer:

 1. PÅ bilden ser det snarare ut som en dikt. Kanske en smart kombination, eller bara lite skönt huvudbry till sina fans. :-)

  SvaraRadera
 2. Det ska vara de romerska siffrorna. Så är det på vinylskivan och det har även Chris Black sagt i intervjuer. Kommer inte riktigt ihåg vad han sa mer ingående.

  SvaraRadera
 3. Och här har du skivans texter. Varför de inte trycktes tillsammans med den fysiska skivan vet jag inte, för det hade varit så mycket lättare att förstå handlingen då.

  http://www.profoundlorerecords.com/dawnbringer-into-the-lair-of-the-sun-god-lyrics/

  SvaraRadera
 4. "Dawnbringer - bandet som lagt bort titlarna."

  De där förslagen på titlar är väl ett missförstånd av den frivillige som lagt in skivan i den databas som iTunes utnyttjar. (När jag rippar skivor i EAC finns det ibland flera olika databasposter och det kan också finnas stavfel och annat, eftersom det trots allt är folk som vi som bidrar till databaserna.)

  Andra skivor med ovanliga låttitlar som springer till minnes är - på rak arm - "Hairway to Steven" med Butthole Surfers och "Three imaginary boys" med The Cure; i båda fallen är det små bilder som ska vara låttitlarna. (Den sistnämnda hade riktiga låttitlar, som senare tillkännagjorts, och för "Hairway" har diverse fans "extrapolerat" låttitlar som blivit allmänt accepterade.) Eller Negativlands debut, med tjugo låtar enbart numrerade 1-20, och "The Faust tapes" som inte ens hade nummer - bara ett långt spår utan titel på varje skivsida.

  SvaraRadera
 5. Spader Ess & Spiring: hehe...kul! :-)

  Jarno -> Tackar. Alltid god information från dig!

  SvaraRadera