Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 16 augusti 2014

My new (kind of) precious!

Okej - bloggen kommer att flytta till Heavy Metale, så mycket har vi klargjort.
På måndag ska det fyllas fem (ta chansen nu - det ser ut att bli näst sista inlägget på denna sidan...skicka din hälsning på chief-rebel-angel@hotmail.com) år... men jag kan liksom inte låta bli att kommentera detta.
Bilden ovan.
Letade egentligen efter en ny väska till jobbet/datorn, men jag har ett tag varit på jakt efter uppgraderat ljud till min iPod som oftast gör mig sällskap till sängen - och just dessa har jag spanat efter.
Sennheiser Momentum.
Klart bättre än mina Creative som just nu tjänstgör, framförallt måste jag säga att de äldre skivorna verkligen kommer fram fantastiskt (Rainbow "Rising" eller Deep Purple "Made In Japan" innebär nu ett jäkla åka av!) - skillnaden på episk black metal (exempelvis Winterfylleth och deras alldeles utmärkta "The Threnody Of Triumph") är mindre.. och huruvida det beror på produktionen eller att Creative-lurarna klarar sig bättre vid snabba rörelser i musiken ska jag låta vara osagt. Det är väl egentligen en lur skapad för spel, och som sådan kanske den klarar snabb eldgivning bättre än närapå analogt inspelad 8-kanalers-lir. Typ.

Jag har också testat hörlurarna i min stereo - direkt i hörlursutgången på CD-spelaren (Marantz 8006), men där är jag inte lika övertygad och är på fortsatt jakt inför hösten och vintern - och det av flera anledningar.
Dels är ju sladden fel - man måste ha en extern plugg för att nå rätt tjocklek, och den är förstås på tok på kort eftersom luren är gjord för användning i bärbart ljud och därmed saknar typ 3 meters längd för att man ska kunna ligga bekvämt i soffan och lyssna - men dessutom tycker jag att det mer direkta och den djupdimension som spelaren återger inte riktigt kommer fram som jag vill.
I alla fall inte om man jämför med om jag spelar på vanliga externa högtalarna.
Ska leta vidare där - och måste förstås också komma fram till om det krävs en separat hörlursförstärkare för att nå dit jag vill, eller om jag "borde" klara mig med direktutgången på spelaren. Tycker liksom det..

Ändå - väldigt nöjd med dem så här långt, speciellt för syftet de var tänkta.

Allra mest gillar jag kanske att man verkligen kan lyssna länge i dem utan att bli trött i öronen, och att man kan spela närapå hur högt som helst utan att det känns olidligt eller för vasst.
Och, som sagt, de gamla plattorna låter faktiskt fantastiskt bra i dem!

Mina nya precious. I alla fall nästan allt jag vill ha för tillfället...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar