Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 1 augusti 2014

Werock-recensioner: Below, W.E.T och viktigt avslöjande om Metalbloggen...!


Månadsskifte återigen, och förutom att se fram mot Elitserielagens (ja, SHL då) ispremiärer så kan man konstatera att sommaren lider mot sitt slut. För mig räknas väl juni, juli och augusti som sommarmånaderna, och detta innebär att vi avverkat två tredjedelar av den.
Ska bli kul att få sätta tänderna i allt som väntar, och utan att avslöja för mycket så kan jag ändå glänta på förlåten lite: det kommer att bli stora förändringar på den här bloggen om allt går i lås!
Se till att följa med de närmsta veckorna, för faller allt på plats som det är tänkt - och det tror jag, känslan är sådan - så är det så kallade "strukturförändringar" på gång, och det av mycket stor magnitud... Kanske är allt på plats innan Getaway Rock Festival nästa helg, men om inte så är det nära förestående.
Och ja.
Det handlar bland annat om ett nytt samarbete som verkligen ger undertecknad nytändning...!

Nå.
Innan dess så är det som sagt månadsskifte, och det innebär i vanlig ordning recensioner på Werock. Från min penna kommer denna gång två stycken, och det rätt olika alster.
Liveplattan med W.E.T är som att skopa upp en slev sommar, och faller faktiskt inte riktigt på plats förrän den får rätt omgivning, tycker jag.
Med grillen tänd, solen gassande på en bar överkropp och en iskall Miller som svalkande sällskap så är detta helt perfekt musik. Betygssjuan känns i så fall nästan snål...
(erkänn förresten att dryckesvalet är ett av de bästa i sommarhettan, och att det ser aptitligt ut...!)

Näst ut - en riktigt trevlig ny bekantskap.
Below spelar musik som hämtar sin stil från Candlemass, och för att vara precis som en korsning mellan "Ancient Dreams" och "Chapter VI". 
Debuten "Across The Dark River" är som den felande pusselbiten däremellan, komplett med ljudbild och allt (framförallt trummorna har det där speciella "Candlemass/Jan Lindska" soundet), och jag velade länge och väl med betyget här.
Till slut hamnade jag på det lägre sju snarare än åtta, helt enkelt för att om man ställer ett sånt här band jämt föregångarna så har de en bit kvar (och som bekant fick bandets svanesång "Psalms For The Dead" just 8 i betyg när det begav sig).
Ändå rekommenderar jag detta starkt om du gillar typen av musik!

Du vet var allt finns va?
Werock.se

Så. Med det sagt.
Det händer verkligen saker.... du får se till att hålla ögonen på den här siten för att få veta mer om dess framtid och det kommande (förhoppningsvis, håll tummarna!) samarbetet!

6 kommentarer:

 1. Det var ingen dålig Aftonbladet-rubrik du drämmer till med där! ;)

  Och Belows skiva är alldeles fantastisk! Så underbart skönt att höra doom metal med en grym sångare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe...nä, det kändes lite braskande! :-) Oavsett, för mig och bloggen är det som sannolikt stundar kul och stort, så det finns lite äkta känslor bakom. Inte bara rubriksökande. Sannolikt dras ridån upp veckan efter Getaway!

   Och ja.
   BELOW känns otroligt lovande. Tycker faktiskt att det finns en intressant doom-rörelse, speciellt VOID MOON är otroligt bra i grenen "doom med bra ren sång"!

   Radera
 2. Hmm...Metalyze och A Fair Judgement förenar sina krafter till en kraftfull blogg? Gärna för mig om det nu blir så. :)
  Skål på er pöjka!

  (Miller är skitöl. Men går alltid ner. :D)

  SvaraRadera
 3. Hur eller hur, spännande...

  SvaraRadera