Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 25 augusti 2009

Recension - Heaven & Hell "The Devil You Know


Som de flesta väl vet är Heaven & Hell egentligen en sorts Black Sabbath. Ronnie James Dio, Tony Iommi, Geezer Butler & Vinnie Appice utgör sättningen, och detta är den första fullängdaren efter de senaste årens framgångsrika turnérande (vilket bland annat fångats på film & band i den utmärkta given "Live at Radio Hall").
Musikaliskt kan man inte säga att det är någon överraskning. Den innehåller allt från fint Iommi-plock, via sköna patenterade Geezer-basgångar till klassisk Dio-sång. Karl'n må ha kommit till åren och tappat en oktav, men han sjunger fan brallorna av de flesta i branchen för det!
Låtarna som så är i vanlig ordning när Iommi är inblandad ganska riffdrivna. När det håller - som i öppningsspåret "Atom and Evil", singeln "Bible Black" och avslutande "Breaking Into Heaven" så är det rejält bra, men tyvärr gäller det inte för alla låtar. Det finns för svaga kort för att plattan som helhet ska vara en hit.
Jag kan faktiskt inte låta bli att tänka på de tre bonusspår som bandet gav ut på Sabbath-given "The Dio Years" för något år sen. Alla de tre (Shadow of the Wind, The Devil Cried, Ear in the Wall) hade kunnat ersätta de tre svagaste på nu aktuella "The Devil You Know", och då hade betyget hissats upp...
Å andra sidan.
Det är ju rätt kul att ett gäng legender fortfarande är aktiva.
De här gubbarna är ju för bövelen stundtals ansvariga för att det finns en hårdrocksscen!
Bästa spår: "Atom and Evil"
Heaven & Hell - "The Devil You Know" - 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar