Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 23 maj 2010

Remasters: Running Wild "Death Or Glory"


Tyska Running Wild får rätt ofta utstå spott och spe av kritikerna, vilket antagligen beror på att bandets kreativa kraft Rock'n'Rolf allt eftersom åren gick fastande i sina egotrippade hjulspår och i slutet av bandets levnad producerade samma saker om och om igen.
Tyvärr.
För ska sanningen fram så var Running Wild i sina glansdagar ett fantastiskt band, och de bör bli ihågkomna för sitt bidrag till framförallt power metalscenen.
Under 8 år från mitten av 80-talet och framåt så släppte bandet inte mindre än 7 plattor som var banbrytande - och den absolut bästa är "Death Or Glory".
Adelsmärket för den här skivan är jämnheten - här finns inte ett enda spår som faller ur ramen eller inte håller måttet. Inte en enda utfyllnad!
Originalet släpptes 1989, och det finns en remastrad version om utkom tio år senare, med ett lite mer städat ljud och 4 extralåtar som alla är ganska bra och för sig värt att kolla in skivan för.
Dessutom får du ju som sagt alla dessa fantastiska låtar.
"Riding The Storm", "Tortuga Bay", "Marooned", "Renegade", "Battle Of Waterloo"... ja, power metal från Tyskland blir helt enkelt inte så mycket bättre än såhär, och i min bok så borde den här skivan ha en lika hög ranking som Helloweens både "Keeper Of The Seven Keys".
Så bra är den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar