Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 13 september 2013

Veckans Tips: Rev 16:8 "Ashlands"

Högkvalitativ hållbar black metal, det är vad Veckans Tips bjuder på den här gången. Svenskarna med det mer eller mindre hopplösa namnet Rev 16:8 hamnade på betyget 3 i samband med recension, sen reviderades den siffran upp lite i samband med att skivan skärskådades i numera mer eller mindre nedlagda serien "I Backspegeln". (ja, alltså, namnet är ju bra såtillvida att det sticker ut lite, men det är inte optimalt att ha kolon med i titeln eftersom det är förbjudet i vissa regler när man använder datorn.. till exempel heter bandet Rev 168 i taggen på detta inlägg. Dessutom ska man komma ihåg de exakta siffrorna om man är en perifer supporter, något som kanske inte är helt enkelt alla gånger). Det känns lite signifikativt för den här plattan, det är en sån som växer med tiden. 
Visst, de mest uppenbara spåren som sätter sig, de sitter fort. "The Chase" och "Serenade" är såna där black metal-hits som inte behöver mycket lyssning innan de sitter (detaljen där det sistnämnda spåret tar tvärslut mitt i alla kakafoni är ju snygg och effektfull dessutom), men det är i långa loppet skivan vinner.
Tycker jag då.
Låtar som inledande trion "Agenda", "Ashlands" och "Blackline Sundown" växer med tiden.
Mest växer dock kanske "Coal Mirror", en låt som dessutom känns väldigt representativ för skivan. Det börjar med lite gitarrplock black metal-style innan man släpper på elaksinnad tyngd...och innan låten är slut så har tempot ökats och intensiteten dragits upp till max!
Bra. Jäkligt bra.

Alltså. Hederlig svensk högkvalitativ black metal, på Spotify här. Rev 16:8 med plattan "Ashlands" från 2011. Funkar väl bra som Veckans Tips?

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Man får väl se bandnamnet som en förkortning helt enkelt.
  "And the fourth angel poured out his vial upon the sun; and power was given unto him to scorch men with fire."
  Skulle bli lite långt att skriva. :-)

  SvaraRadera
 3. Spader Ess -> Visst är det så, men ändå... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det ger ju en helt ny dimension på att vara "svårtillgänglig" musik. :-)

   Radera
 4. Köpte föregångaren Gran Tidal Rave för ett tag sedan och den gillar jag skarpt. Är Ashlands lika bra mån tro? Dags att dra igång Spotify och provlyssna.

  SvaraRadera