Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 10 oktober 2012

Tankar om Hårdrockskväll 2013

Men?
Vad gör den där flaggan där, tänker du?
Norges flagga, vad har den med Hårdrockskväll 2013 att göra?
Bra fråga, men häng med lite så ska du se att det klarnar.
I detta inlägg tänkte jag nämligen botanisera lite över mina tankar om den kommande Hårdrockskvällen, och vad som skulle kunna tänkas spelas av eder lille upproriske ängel.
Som vanligt kommer jag inte att outa hela min lista - det är ju lite av en hemlighet inför den stora kvällen - men en del funderingar ska vi landa i, och vem vet...kanske hittar du något tips bland allt svamlet?

Först ut - våra kategorier.
Jag tycker att det i år känns ganska enkelt, av någon anledning, och det känns som om jag nästan har bestämt mig när det gäller en sisådär hälften av låtarna. Det är ovanligt, det brukar ta mig betydligt längre tid och tankevånda. Om allt består till det är dags?
Långt ifrån säkert! 
Du har alla kategorier nedan, och mina tankar runt det hela...

1) Tack för Tipset
Hur brett som helst. Jag menar, vilken akt har man INTE upptäckt genom att man fått det tipsat av någon? Typ ingen. Jag har dock för avsikt att välja ett tips jag fått från någon som är närvarande i Hårdrockssamfundet. Det blir roligare så, och såklart ligger hela black metal-genren öppen. Kanske ett band som Khold (Norge), som jag aldrig skulle upptäckt annars... (tack Magnus Ö!)

2) Bästa Rock/Punk
Otroligt svårt, faktiskt. Alltså, här kan man ju välja på typ skatepunk a la Bad Religion, ett band som Hellacopters, klassisk rock, kängpunk, gamla Black Sabbath eller Led Zeppelin som folk fortfarande försöker övertrumfa... denna kategori har jag inte bestämt, och det kommer nog att bli en av de sista som spikas. Ändå är jag ganska sugen på att spela proggrock typ Lucifer Was (Norge!) eller kanske stenhård lättpunk som Propaghandi. Vi får se...

3) Kvinnlig Fägring
Ännu en kategori jag inte riktigt vet var jag ska sätta ner fötterna, och där jag kommer besluta det mesta lite beroende på hur hård resten av skivan blir. Jag vill nog gärna ha lite balans mellan hårt och mjukt, så det kan lika gärna bli Bolt Thrower (där Jo Bench får stå för fägringen) som en av mina nya favoriter Royal Thunder. Eller kanske Kobra And The Lotus, om man nu bara ska kolla på fägringen... hehe.. jaja, vi får se. Här saknas det ju inte heller alternativ, så det är väl bara att ta det som det kommer!

4) Bästa Trumspel
Jaaa... här finns det ju kandidater. Herr Haake från Meshuggah, Mikkey Dee som numera hamrar på skinn i Motorhead och en sådan som Frost, som hanterar trummor i bland annat Satyricon (Norge, igen...) känns heta för min del. Men vi får se, jag kanske väljer en klassisk trummis som Ian Paice från Deep Purple eller kanske Vinny Appice. Detta är en av de kategorier som jag är mest obeslutsam i.

5) Bästa Nordiska Akt (ej Sverige)
Hm. Ej Sverige. Men kanske... Norge?! Allvarligt talat, den här kategorin kan ju täckas av allehanda stjärnor. King Diamond, Amorphis med flera. Samt ett helt koppel band från just Norge. Jag har lite tankar här, men väljer att inte kommentera mer. Att inte avslöja mer...

6) Bästa Liveupplevelse
Första gången man såg Behemoth live, eller Satyricon (Norge!) på Klubben, eller första gemensamma resan med samfundet till Metal Town i Göteborg? Kanske. Eller att få träffa Opeth i samband med jubileumsspelningen, att få se In Flames på lilla Debaser Slussen? Jag har i alla fall bestämt vilket band och vilken spelning jag ska återvända till. Låten återstår att nita dit, men det finns att välja på så det blir nog rätt enkelt i slutänden.

7) Bästa Powermetal
Svaret är ju egentligen Helloween med Kai Hansen på sånmg, "Ride The Sky" är låten. Jag har varit på vippen att ha med den tidigare år, men backat i sista sekunden. Det som talar mot den nu är väl att det är så uppenbart och jag gillar att överraska lite. Nästa givna spelanden vore väl Running Wild med något från "Death Or Glory" eller något spår från första Masterplan med Jorn Lande (Norge!) på sång. Dock, här ska jag försöka gräva lite. Det vore lite kul att komma med något riktigt konstigt!

8) Bäst Just Nu
Detta är just nu rätt enkelt. Det är låten "Despot" med Lakei (Norge, igen...). Satan vad tung låt, det är ett spår som rullar i lurar och i bilen på grym volym just nu. Bra skiva också, den har vuxit ytterligare sen recensionen. Om den sen klarar av att hålla placeringen hela vägen till efter årsskiftet när det är dags? Tveksamt, men vi får se.

Så.
På det hela taget är alltså Norge aktuella i tankarna på 7 av 8 kategorier.
Det är fan inte normalt. Jag brukar ibland ha lite tema på låtarna, så som enbart musik från det senaste året, eller ha en tanke om att köra bara livelåtar. Detta år kanske det blir bara Norge då, vad det verkar. Skumt.
Nu är det ju en tid kvar, minst. Trettondagsafton är det dags, så det hinner säkert ändra sig både en och två gånger innan dess....

4 kommentarer:

  1. På tal om hårdrockskväll - kolla på Kunskapskanalen på lördag! Ika Johannesson leder maratonsändningen av hela Hårdrockens historia och lyfter samtidigt fram den svenska metallutvecklingen. http://www.kunskapskanalen.se/artiklar/hardrockskvall-i-kunskapskanalen

    SvaraRadera
  2. Tips på kat. "kvinnlig fägring" från Norge; DJERV, den självbetitlade plattan kom förra året, finns på Spotify: http://open.spotify.com/album/3ty039P7JO7bTcWtWi1AP6

    SvaraRadera
  3. Skulle inte alls förvåna mig om du kör Norge rakt av. Upplägget i år kanske känns enkelt på pappret, men jag tycker det kommer att bli riktigt svårt, de två första kategorierna prickar jag nog in rätt enkelt, tredje får man ruva lite på, kanske blir det Lita Ford :) fjärde hade jag klar redan när den sattes, femte finns det mycket att välja mellan, sjätte blir svår, finns mycket bra att välja mellan. Sjunde kategorin är nog den svåraste av dem alla, blir nog någon typ av abrovink av Power Metal, sista kategorin sätts veckan innan :) Sedan ruvar jag givetvis på ett tema för att göra allt lite mer spännande samt att det gör ju att även jag får det lite snävare att få ihop allt.

    SvaraRadera