Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 10 september 2009

Ombyggnad av systemet

Ja, hemmasystemet alltså. Förstärkare, högtalare och what-not.

Jag och sambon har under en lägre tid sökt en ny stereobänk (eller mediabänk, som det visst heter numera...), eftersom den lille snart 1-åriga ligistens fingrar blir allt vetgirigare.

En uppgift som visat sig vara enklare sagt än gjort.

Vi hade 3 kriterier... 1) den skulle ha luckor av glas, 2) den skulle vara tillräckligt stor, och 3) den skulle se ok ut.


Lögn i helvete att hitta, skulle det visa sig.

För det vi stötte ihop med visade sig vara häpnadsväckande uselt, mycket av det.

En del designers verkar leva på Pluto, och inte på den här stenklumpen vi andra framleve våra liv på.

Exempel från verkligheten:



  • Vem gör en mediabänk med 3 fack som vardera är 40 cm breda - när standardstorleken för förstärkare/CD-spelare och liknande är 19'', dvs ca 44 cm? Genomtänkt...

  • Vem gör snygga rökfärgade glasluckor som täcker allt, men klistrar sen en folie på baksidan så att ingen fjärrkontroll går genom glaset?

  • Vem gör en snygg solid mediabänk utan något hål för kablar på baksidan?

Man blir ju förbannad, rent av.


Så då tänkte jag att jag kunde få hjälp av ett snickeri att bygga en (händig som jag är...)


Nä, inte fan. Trots dubbla påstötningar fick de aldrig ur sig ett svar avseende pris eller leverans. Jag antar att lågkonjunkturen inte är så farlig här...


Hur som helst, till slut har vi nått i mål. Alla kompromisser är mötta, och det slutade med mediebänken Libretto, från de otrevliga människorna på Folkhemmet (som dessutom hade mage att ta 200 spänn i "hanteringsavgift" för att vi hämtade varan i butiken... kundvänligt?). Blir nog bra, och det gör också att vi kan se fram emot att riva dagens befintliga bygge i helgen, och installera hifigrejor i den nya bänken.


Är för övrigt lite tvehågsen inför det. Dels blir man ju ofelbart utan skön musik ett tag medan man gör det, dels är jag lite rädd att grabben M ska sätta i sig signalkablar för ett par tusen spänn. Och att kabellängderna inte riktigt ska räcka till, vilket ju vore ett dråpslag.

Fast å andra sidan... visst är den ganska snygg, den nya bänken?

3 kommentarer:

  1. Så då har denna eviga historia nått sitt slut! :) Schysst!! Och ja, snygg är den också.

    SvaraRadera
  2. Känner igen problemet Rebel Angel. Det är nästan lögn i helvete att få tag i en snygg möbel med rätt antal "fack" och med rätta måtten. Vi fick fasen kika i närmare ett halvår innan vi köpte vår möbel på Stalands.

    SvaraRadera
  3. Killer: konstigt va?
    Vore man det minsta händig & hade lite utrymme så skulle man nog fan kunna göra sig lite business här.

    Blev ni nöjda i slutänden dock?

    SvaraRadera