Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 9 oktober 2009

Veckans Tips Spiritual Beggars "Demon"

Veckans Tips är ännu ett i raden av sidoprojekt. Denna gång består det extraknäckande gänget av tungviktare så som Michael Amott (Arch Enemy) på gitarr, JB (Grand Magus) på sång, Per Wiberg (Opeth) på keyboards och Sharlee D'Angelo (Arch Enemy, Witchery) på basen. Bara Sverigeelit, alltså.


Här bjuder gänget på gungande, organisk hårdrock som skapats med förebilder så som Rainbow och Dio. Det är smittande riff, fantastisk sång och grymt driv hela skivan igenom. De sämsta låtarna är bra, de bästa låtarna är fantastiska, så gillar du klassisk hårdrock är detta en platta du ska kolla in omedelbums.


Faktum är att jag skulle vilja kasta lite bensin på en brasa genom att säga så här... Mike Amott borde styra om sitt heltidsprojekt Arch Enemy till deltid och köra Spiritual Beggars på heltid istället!


Mer om bandet finner du på deras MySpacesida, och det finns inget att tveka över. Klicka genast på länken nedan och lyssna på höjdaren "Throwing Your Life Away"! http://www.myspace.com/spiritualbeggars2 kommentarer:

  1. Schysst tips! Killarna lät ju kungliga, en rå rock ungefär som Mustasch. Denna grupp hade jag missat.

    SvaraRadera
  2. Gött, misstänkte faktiskt att detta skulle falla bland annat dig på läppen! :)

    SvaraRadera