Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 24 oktober 2009

Recension WASP "Babylon"

Första ackorden, första trumdrivet, första spåret är helt jäkla fantastiskt. "Crazy" får inte bara mig att spritta, utan även min 1-årige son M får mer eller mindre frispel av den energi som frigörs i rummet av denna pärla! Härligt!
Det följs tyvärr av en rätt såsig bit som heter "Live to Die Another Day", innan Blackie och grabbarna levererar en klassisk WASP-dänga med låten "Babylon's Burning".
Sen händer det.
Cover nummer 1, av Deep Purples klassiker "Burn". Visserligen passar den turboladdade WASP-versionen (som är ca 1 minut och 15 sekunder fkortare/snabbare än originalet) rätt bra på den här plattan, men jag kan fanken inte bestämma mig för om det är bra eller inte. Helt klart gör den ju våld på orginalets fantastiska sånginsats av David Coverdale OCH Glenn Hughes. Nja, tveksam...

Det sorgliga är egentligen att plattan sen fortsätter i antingen mellantempo av den sort som WASP gör ganska bra eller rak rock, för att sen kraschlanda i en Chuck Berry-cover ("Promised Land") som är... ja.. inte bra. För att vara snäll.

9 spår, varav 2 är covers är lite magert för en fullängdare, och det faktum att den goda Lawless har använt delar CD-häftet till att skriva politisk smörja gör att raggen reser sig - fast på fel sätt, liksom. Inte den vanliga "jävlar-vad-bra-WASP-är"-raggen.

Förra given "Dominator" var en fest mer eller mindre hela vägen, och här finns spår som håller samma klass. Tyvärr är de omringade av för mycket utfyllnad för att hela plattan ska vara riktigt bra. Dock - gillade du förra given så är det här en stensäker investering. Och, som sagt, låten "Crazy" är en sån jäkla hit att man nog måste vara mer än halvdöv för att inte höra det...

Bästa Spår: Behöver det sägas, om du nu läst ända hit? "Crazy", förstås... :)

W.A.S.P "Babylon" - 2*. *Stark tvåa, men precis som exempelvis Corroded så håller inte plattan hela vägen. Och 9 spår varav 2 är covers räcker ju inte för ett band som WASP - ska man komma undan med det så ska alla spår vara klockrena. Ta förra given "Dominator" istället, om du står och väljer. Den är "the real shit"!

Dessutom - W.A.S.P kommer hit och spelar live snart. I Stockholm spelar man den 5/11, och det på Debaser Slussen. En rätt trång, tajt scen, så den spelningen kan bli riktigt bra...

5 kommentarer:

 1. Surt att biljetterna tog slut innan jag fick mitt feta arsle ur soffan och bokade.

  SvaraRadera
 2. Mmm... för liten arena för det bandet, egentligen. Men de som har biljett kommer nog få en j-la resa...

  SvaraRadera
 3. Det står då Debaser Medis på min biljett i alla fall.
  För övrigt tycker jag också Crazy är helt ok förutom att jag hela tiden vill börja sjunga på Wild Child som jag tycker den är väldigt lik i vissa partier, introt t.ex.

  SvaraRadera
 4. Jag tror att konserten kommer att vara grym. De gånger jag sett Blackie och hans band så har de levererat ordentligt. Sedan att konserten går av stapeln på stockholms bästa live scen gör ju inte saken sämre. Jag är sur på mig själv att jag inte bokade när de släpptes.

  SvaraRadera
 5. ...ja, jag hade för mig att det skulle vara Debaser Medis, men kolla vad Ticnet säger: http://www.ticnet.se/html/artist.htmI?l=SE&artist=W.A.S.P.

  Fast det är klart. Ticnet... :(

  SvaraRadera