Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 31 januari 2010

Remasters: Queensryche "Operation: Mindcrime"


Förra gången kikade bloggen på en konceptskiva som Remastrats, King Diamonds skräckhistoria "Abigail". Nu är det dags för världens genom tiderna bästa konceptskiva - ja, kanske världens genom tiderna bästa skiva över huvud taget - "Operation : Mindcrime" från 1988!
Seattlebandet Queensryches mästerverk har en historia om Nicky och Sister Mary som duperas av den onde Doctor X är en klassiker som de flesta med intresse för hård musik har hört, och det är en av de där skivorna som dyker upp påtagligt ofta om man frågar människor vilka skivor som är "de 5 bästa skivorna genom tiderna".
Anledningen är egentligen enkel - det finns inga svaga moment på hela skivan. Bandet är bra, sången är enorm, låtarna är urstarka rakt igenom. Här finns helt enkelt inget att klaga på - och nu kan du få allt remastrat med extramaterial!
Ljudet som bjuds är klart och bra, även om det fortfarande hörs att detta skapats på 80-talet. Bonusmaterialet är 2 livetagningar från London, "The Mission" 1990 samt "My Empty Room" 1994. Helt okej tagningar, men inte anledningen till att du ska lägga 50 spänn på den här remastrade återutgåvan. Du ska göra det enbart för originalskivan.
"Revolution Calling", "Speak", "Spreading The Disease", "Suite Sister Mary", "The Needle Lies", "Breaking the Silence", "I Don't Believe In Love" och ""Eyes Of A Stranger".
Man behöver inte säga så mycket mer - det här är nog världens genom tiderna bästa platta!

3 kommentarer:

  1. Dags att plocka fram den ännu en gång, när den väl sitter i spelaren brukar den hinna snurra några varv innan man vill byta igen.

    SvaraRadera
  2. Pargus - du har helt rätt.
    den har en tendens att stanna rätt länge varje gång den åker fram.

    Egentligen är dte helt sjukt att den håller än, mer än 20 år efter utgivning. Det säger rätt mycket om kvalitén på låtarna!

    SvaraRadera