Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 8 januari 2010

Resterande kategorier...

Som avslutning vad gäller årets Hårdrockskväll städar vi väl av de sista kategorierna!

Bästa/Elakaste riff var en bra kategori, som generellt bjöd på härligt gung - inklusive en av världens absolut bästa låtar according to me: Opeths "The Drapery Falls". Mumma!
Även Träningsmusik höll av kanske naturliga själ också en ganska hög riff-nivå, och totalt sett hade vi vid den här tiden på kvällen hört Pantera en hel del. Och det är ju aldrig fel! :)

Roligast under Bästa Solo var nog att R2 tog med en låt som han hade förra gången - utan att minnas att han hade den förra gången! Helloweens "Eagle Fly Free" i liveversion är härmed varnad, en gång till så blir den bannlyst. Bra låt eller ej!

Bästa Cover visade dessutom en hel del kul problem. Några av deltagarna köper helt enkelt inte skivor längre, och vi fick se allt från utprintade versioner till en vinyl av Obituary "Cause of Death" som Per släpat med sig. Svår kategori ändå, och jag tror det kommer att dröja ett tag innan vårt lilla samfund kör en liknande kategori igen...

Totalt sett var det förstås en helt grym kväll, och nu börjar väntan på nästa år.
Noterbart från i år är väl ändå att vi inte hörde ett smack från bland andra In Flames, Ozzy, Black Sabbath, Dio, AC/DC, Entombed... ändring på det till nästa år?

4 kommentarer:

  1. Jag bjöd iallafall på Black sabbath covern Solitude av cathedral.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker nog att bröderna Ö bjöd på de godaste karamellerna.

    P's bästa solo: Pink Floyd - Comfortably numb
    och
    M's bästa träningsmusik: Dissection - Dark mother divine

    SvaraRadera
  3. ...speciellt gillar jag att M spelade Dissectionlåten - jag hade den faktiskt på rålistan för "bästa/elakaste riff" ganska länge innan den föll bort.
    Nu fick man ju höra den i alla fall! :)

    SvaraRadera
  4. Reinkaos har gått i lurarna fram och tillbaka till jobbet.

    SvaraRadera