Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 23 januari 2014

Ett klart blandat inlägg

Snart har januari smitit ut genom dörren, och en tolftedel av 2014 är avverkad.
Jag har till största delen haft öronen fulla med musik från fordom, allt från att försöka sätta mig in i en del släpp som missades 2013 (hetast just nu: Clutch "Eart Rocker" som får en hel del speltid tillsammans med Jex Thoth "Blood Moon Rise") till äldre alster som inköpts till vrakpris (Amorphis "Elegy") eller pärlor som letats fram med större möda (Nine "Lights Out").
Ny musik kommer vad det lider att hamna under luppen, för tillfället rullar enbart en enda skiva från det nya året. Recension kommer, och nästa vecka kommer bandet också...
Alcest har verkligen städat ut det mörka och släppt in ljuset på "Shelter", och det är en skiva som låter på pricken som omslaget ser ut. 
Den är också mycket balanserad och lugn, vilket faktiskt stundtals är lite av ett problem när jag ska lyssna på den.
Ett av de bästa tillfällena är nämligen på morgonen.
På väg till vardagen och sen när dagen startar med ett pass i gymmet.
Då passar sig inte den här musiken helt perfekt - jag vill ha action på ett helt annat sätt då.
Väcka kroppen, peppa skallen.
Det kommer förstås Behemoth att fixa rätt enkelt vad det lider, men det är ju en stund kvar innan "The Satanist" släpps...även om man kan tro motsatsen om man följer bandet på Facebook.
Det laddas upp rent vansinniga mängder information i form av länkar till recensioner, förhandsbokningar och kommande turnépaket.
Totalt sett har det blivit lite av en ny favorit för min del, att följa akter via Facebook.
Det dyker upp mycket intressant där, och kombinerar man det med allt som regnar in via mejlen i form av små intressanta nyheter och tips så utgör den floden av information en intressant källa till information.

Jag ska prova att använda den lite framöver.
Som du kanske märkt så har antalet inlägg på bloggen sjunkit lite. Det blir fortfarande ett par i veckan, men istället för att skjuta kulspruta med allt intressant som dyker upp så kommer ett bildspel med intressanta små guldkorn att rulla längst uppe till höger (på den vanliga siten, inte mobilsiten). Just nu ligger vad som väl får ses som ett test uppe, med 3 mindre nyheter:
 • Testament byter basist och tar in Steve Di Giorgio igen
 • Candlemass har nått 100 000 likes på Facebook
 • Ne Obliviscaris är i stort sett färdiga med uppföljaren till "Portal Of I" och smider turnéplaner
Innan jag nu jobbar med annat eller lägger ut fler saker i ett sånt bildspel så vill jag gärna ha lite feedback om det där. Funkar det? Går det att läsa eller blir det för små bilder? Laddar sidan långsamt eller funkar det?

För övrigt har jag lite av januarikoma.
Det är oväntat mycket jobb (det riktiga jobbet då, det som betalar lönen), men ändå lite sådär... dvala. Det händer liksom inte mycket. Dagarna går ihop.
Sammanfattar man det som kan vara värt att notera blir det inte vrålmycket...
 • Jag fastnade i hissen på jobbet häromdan. 20 minuter på morgonen. Det var... trist.
 • Just nu är det en vit period för min del. Fan, kan knappt komma ihåg om jag haft det sådär medvetet förr, i alla fall inte på länge, men nu är det så. Sen Hårdrockskvällen (inte för att det blev så blodigt då, men det var ett lämpligt tillfälle att påbörja övningen) och sen får vi se hur länge. Minst till mitten av februari.
 • Träning pågår. Jag har insett att den form jag byggt upp (med babyhull och allt) inte är som jag vill att det ska vara. Påbörjade det i september, men har fått lite fart och rutin på det först nu i januari.
 • Läser julklappen Tom Clancy "Rött Hot". Man kan säga vad man vill om de tegelstenarna, men de är fantastisk läsning. Borde egentligen köpa på mig alla böcker i sviten om Ryan och läsa dem från scratch. Sommarprojekt, månne?
 • Mina hörlurar för träning är kaputt. Som vanligt efter ett tag, har förtvivlat svårt att hitta ett par som håller för allt slit det innebär att ha dem packade i väska, springa i regn, svett mm. Det slutar nästan alltid med att den ena sidan "dör", liksom som en fas har gått. Trodde ett tag att det var själva hörlursutgången, men det funkar med alla andra lurar så det är väl bara att bita i det sura äpplet. Förslag på bra köp? Med bygel, inte bakom huvudet utan på varje fristående in-ear lur?
 • Försöker skriva ett par långa inlägg i serien Lördagslyx. Jag har bra uppslag, men det går inget vidare. Verkligen kommer i vägen hela tiden, så det kan bli så illa att du får vänta på dem till sommaren. Eller så...
Till sist - man kan säga vad man vill, men det är väl dags att ge kredd till den här skivan:
Jag hade den ju inte direkt högst på min egen lista, men nu är det ett faktum att den tagit hem förstaplatsen i Close-Up Magazines årsbästalista, Sweden Rock Magazines årsbästalista för skribenter, och nu även årsbästalistan för Sweden Rock Magazines läsare.
Då får man ge en platta beröm, för uppenbarligen har Ghost lyckats charma stora delar av såväl kritiker som läsare. Hela listan nedan (ja, i miniformat men du får förstora...)
 
 ...och med..tar det här inlägget slut.
Nu ska jag iväg och gadda mig. Sista sittningen på min sleeve, den japanska, som täcker hela vänster arm. Är ni snälla får ni bilder. Eller inte. Det får vi se...

6 kommentarer:

 1. Att lägga upp inlägg i högerspalten fungerar bra på min dator (Google Chrome) och ser snyggt ut. Mycket bra idé.

  SvaraRadera
 2. Tänker aldrig i livet skaffa Ghosts skiva men ja, det är väl vara att gratulera till framgången.

  Tunga nostalgipoäng för Elegy. Älskade den där låten som spelades på Headbangers Ball mest hela tiden, vad den nu heter.

  SvaraRadera
 3. Jag har inget emot att antalet inlägg minskat.

  Tycker snarare att det är lite kul när flera olika ämnen klumpas ihop i ett och samma inlägg, som i detta fall, än ett inlägg per ämne. Känns lite saftigare på något sätt.

  SvaraRadera
 4. "Elegy" är Amorphis bästa skiva idag. Imorgon är det "Tales from the thousand lakes" som är är deras bästa. :)

  Jag tycker att idén med bildspelet är bra men bilderna är för små, det går inte att läsa vad det står.

  När du köpt nya träningshörlurar så säg till mig så får jag se om de lockar mig till ett köp.

  SvaraRadera
 5. CrimsonAnna -> Fint så!

  Christofer -> kan det vara "Black Winter Day" du tänker på, månne?

  Snusgrop -> Perfekt. Känns ofta bättre att skriva också.

  Jarno -> Tack för feedback. Vet inte riktigt hur jag ska lösa att få bilderna större, men det är ju meningslöst att ha dem där om de inte syns.
  De ligger där medan jag funderar lite.

  Hojtar när jag köper nya lurar. Blir nog i helgen, saknar verkligen att ha musik i höger öra när jag tränar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter lite luskande så visade det sig att det var Against Widows jag tänkte på. Helt ok låt fast kanske inte lika bra nu som då.

   Radera