Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 21 februari 2010

Live: Black Sabbath "Live Evil"


Metalbloggens serie om grymma liveskivor är nu framme vid en av de absolut största klassikerna, ett monument för konceptet liveskiva - "Live Evil" med legendarerna Black Sabbath.
Sättningen som står på scen är den med Ronnie James Dio vid micken, samma gäng som står bakom albumen "Heaven And Hell" samt "Sigh of the Southern Cross", och det är också härifrån majoriteten av spåren hämtas, även om vi förstås under konsertens gång får såväl "War pigs" och"Iron Man" som "Paranoid", stycken som den evigt unge Dio hanterar väl. Faktum är att Ronnie nog sjöng som allra bäst vid ungefär den här tidpunkten, och rakt av är vokalistens insats närmast fläckfri.

Bandet har också en repertoar som borde få många att baxna. "Neon Knights" öppnar skivan med sitt driv, men det är egentligen en bit in i spelningen som bandet verkligen visar sig från sitt esse, versionerna som bjuds av "Heaven And Hell" och "Sigh Of The Southern Cross" är snyggt sammanflätade, och trots att de står för drygt 19 minuter tillsammans så känns inte de minuterna långa.

Likt en av de första skivorna i Live-serien, Iron Maidens "Live After Death" så är det här en skiva som funnits i oändligt många pojkrum runt om i vårt rike, och undertecknad gissar att nästan alla av bloggens läsare kan relatera till denna odödliga inspelning. Mitt förslag är - plocka fram den igen, den håller än idag, och är verkligen värd fler spelningar!

1 kommentar:

  1. Det var ett bra tag sedan denna snurrade på svarven, blir nog läge att ta fram den igen.

    SvaraRadera