Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 21 september 2012

Veckans Tips: Abigail Williams "In The Absence Of Light"

Veckans Tips brukar svänga rätt friskt mellan olika genrer. Ibland är det rock, på gränsen till pop, medan andra veckor målas i dystrare färger.
När det gäller black metal återkommer jag ofta till skivor som har distinkta låtar, inte bara stämningsfulla passager eller rättframt rens utan sväng, och när det nu är dags för Veckans Tips att landa i just black metal så är det en sådan skiva som ska få sin tid i ljuset - trots sin titel.
Abigail Williams "In The Absence Of Light" är nämligen en sådan skiva där själva låten inte dras ut i onödan, och där själva låten står i fokus, och den har både sväng ocg god produktion som gör den till nästan.... kommersiell, för att vara black metal.
Den har recenserats (med en fyra i betyg, betydligt bättre än efterföljaren "Becoming" som landade på en besviken tvåa) på bloggen, och undertecknad och BiblioteKarin har haft en liten meningsskiljaktlighet på Werock om huruvida betyget för skivan skulle landa på sju eller åtta.
Siffror kan det ju egentligen vara som det vill med, låt oss istället fokusera på själva innehållet.
Plattan öppnar med "Hope The Great Betrayal", kanske skivans svagaste spår - men ändå slås man av att detta är rätt bra. Det är bra framfört, det finns en bra struktur i oordningen, och det svänger rätt gott.
Sen barkar det åt helvete, på ett bra sätt.
Jänkarna tar oss på en resa som innefattar topplåtar som "Final Destiny Of The Gods", "The Mysteries That Bind The Flesh" och framförallt dunderhiten "What Hells Await Me", en låt som ensamt borde räcka för att sätta bandet på black metal-kartan.
Lyssna på Spotify, genast, och erkänn att detta är bra.
"In The Absence Of Light" är andra plattan för bandet, och jag hoppas att den tredje, efterföljaren som jag var lite besviken på, bara var en tillfällig formsvacka, och att bandet återgår från att förlora sig i att vara så mystiska som möjligt till att istället leverera hits.
De kan de ju, uppenbarligen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar