Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 28 maj 2014

Stora släpp på g: Opeth, Mastodon, In Flames!

 
Man kan säga vad man vill - de tre släpp som nu är mycket nära förestående från tre giganter inom metalgenren är dels bland de mest intressanta, och bland fansen mest emotsedda för hela året.
Dessutom är det, tycker jag, påfallande tydligt att musiken är olika och att alla tre akterna vill att omslagen ska spegla det musikaliska uttrycket (säger jag, som om jag hört något av dessa nya alster - men det är ändå en kvalificerad gissning att det nya materialet inte är väsensskilt från det gamla, och att det musikaliska uttrycket således går att tänka sig trots att man inte hört just dessa skivor).

Opeth "Pale Communion"
Mastodon "Once More 'Round The Sun"
In Flames "Siren Charms"

Tre helt olika stilar på musik och omslag - men tre tydliga karaktärer.
Och tre mycket spännande fortsättningar på tidigare alster!

Jag säger bara en sak: det känns som om aptitretarna som Crowbar, Vallenfyre och Misery Index är förrätten när det gäller stora släpp (utan att för det säga något om själva kvalitén - det är en annan trio som vet var skåpet ska stå) och att de tre ovan avbildade plattorna är huvudrätten för tillfället.
Det är bara att hala fram lädret.
Förhandsbokningar är möjliga redan nu eller inom mycket kort!

(Och ja - för den som undrar har jag placerat skivorna i snygghetsordning baserat på omslaget, men den snyggaste överst och den klottrigaste nederst...)

4 kommentarer:

 1. Musikaliskt så tror jag att både Opeth och Mastodon kommer att leverera (In Flames har aldrig varit intressanta). Men vad är det för omslag? Har dom tävlat om vem som kan göra det fulaste eller? Hade väntat mig något betydligt snyggare från dessa grupper som tidigare levererat så überläckra omslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ....jag tycker nog Opeth-plattan är rätt snygg, men sen...? Mastodon får man ju närapå epilepsi av, och In Flames känns ritad av ett förskolebarn.

   Radera
  2. Hmm, tycker att konceptet är bättre än själva utförandet när det gäller Opeth. Men man kanske ändrar sig när man väl har skivan i sin hand?

   Radera
  3. ....helt klart är det svårt att avgöra utan den slutliga fullständiga produkten i näven.
   Den som lever får se!

   Radera