Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 19 mars 2010

SM i Hårdrock - Åttondelsfinaler

Nu kör vi igång Metalbloggens slutspel. Först ut är åttondelsfinalen, och den är indelad efter Rebellängelns högst egenpåhittade ranking (som i o f s försöker ta hänsyn till exempelvis var de hamnar i spellistan på festivaler, försäljningslistor och annat tjafs - men till syvende och sist är det ju ändå godtyckligt) för att få fram matcherna. Rankingsiffran anges inom parantes, och håller du inte med mig så - prove me wrong genom att rösta och värva röster för din sak!


Här har du åttondelsfinalerna:


In Flames (1) vs Marduk (16)

Rutinerade herrar i båda ringhörnorna, och två giganter i vardera genre. Göteborg tar sig an Norrköping, och du hittar de båda gruppernas diskografi här och här!



Mustasch (2) vs Entombed (15)

Kanske det största bandet i nutidens media mot pionjärerna som dominerade media en gång i tiden. Ralph Gyllenhammars klassiska hårdrock tar sig an dödsmetallens förkämpar, och behöver du läsa på så hittar du diskografi här respektive här.



Opeth (3) vs Arch Enemy (14)

Gitarrvirtuoser finns det gott om i den här matchen, likväl som imponerande röstresurser. Matchen mellan dessa två erfarna giganter inom dödsmetallen blir mycket intressant att följa! Diskografi här samt här.



Hammerfall (4) vs Katatonia (13)

Olika stilar, olika fans - men två stora band med lång karriär och hyllningar i pressen. Spännande att se vilken stil som har störst skara fans som läser den här bloggen.... Du hittar bandens diskografi här samt här!



Candlemass (5) vs Deathstars (12)

Old school tyngd mot nyare sådan. Doom metal som kanske aldrig varit i bättre form mot industriinfluerad goth'n'roll. Stenhård fight, det är jag säker på! Diskografi här samt här.



Dark Tranquillity (6) vs Meshuggah (11)

Melodiös döds från västkusten möter norrländsk supertight meckmusik. Två långlivade band med stora internationella framgångar befinner sig på var sin sida av repet - vem vinner dragkampen? Diskografi för påläsning finns här och här.



The Haunted (7) vs Watain (10)

Tajtare och tajtare mellan rankingen, och här möts två band med engagerade fans i rätt skiljda genrer. Gemensamt för dem båda är dock ilskan och glöden i musiken! Diskografi här och här.



Backyard Babies (8) vs Hardcore Superstar (9)

Sista åttondelsfinalen kommer antagligen att bli tokjämn. På sätt och vis känns det som om dessa två band attraherar samma typ av publik - vem tar hem omröstningen? Diskografi här samt här.

3 kommentarer:

  1. Detta gillas skarpt! :D Blir riktigt intressant att se vilka som vinner!

    SvaraRadera
  2. Jättekul :) Men ska vi behöva vänta en hel vecka på kvartsfinalerna?!

    SvaraRadera
  3. Tja... det var kanske en bra fråga. Vad säger ni andra - ska vi köra tätare mellan omgångarna framöver?

    SvaraRadera