Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 23 december 2011

Förväntningar

Imorgon är det jul. Det blir bra det. Lite ledigt, lite lugnt. God mat, bra sällskap. På bloggen händer också en del, imorgon får du - julafton till ära - en Tvekamp mellan "Master Of Puppets" och "...And Justice For All", och sen rullar det på med blandad läsning. En lite längre artikel under varje dag på julen, tänker jag lyckas med.

Metallica återfinns också som huvudnummer i detta inläggs egentliga innehåll.

Det som handlar om förväntningar.

Nu är det nämligen mindre än två veckor kvar innan en av årets stående höjdpunkter: Hårdrockskväll!

Och det ger förväntningar.

Närmare bestämt på musik jag hoppas få höra, men har valt bort själv.

Såhär går mina tankar!


1) Akt Jag Missat Live - Lamb Of God "Redneck.

Den spelning som gick av stapeln förra vintern var tydligen något alldeles extraordinärt. Nästan alla som var där har sagt att det är en av de absolut bästa spelningarna som de bevistat, och jag hoppas verkligen att någon av mina vänner plockar upp just den här låten i denna kategorin. Det skulle skitta som en fläskläpp, och öppna kvällen på helt rätt sätt. Jag har då, förstås, valt en annan dänga än denna...


2) Bang Your Head - Van Halen "Jump"

Jo, man har hört den förr, men det är oerhört svårt att inte dra på smilbanden när "Jump" drar igång. Luftgitarren åker liksom fram automatiskt. Hoppas jag får höra den här klassikern!


3) Sämsta Produktion - Metallica "Blackened"

Alltså, den är ju legendariskt usel, produktionen från "..And Justice For All". Och detta är ju egentligen inte ens bästa låten, men jag älskar hur den startar ändå. Riktigt bra öppningslåt som jag verkligen hoppas få höra av någon annan!


4) Bästa Ballad - Pantera "Cemetary Gates"

En sån där kategori som det finns en miljon bra alternativ på.

Jag hoppas att någon har valt just denna dock, bra låt med både känsla och klös i. Och han sjunger ju inte direkt dåligt här, den gode Anselmo...


5) Bästa Låttitel - Motörhead "Killed By Death"

Jo.

Detta ÄR den bästa titeln. Rent objektivt. Funderade rätt länge på att ta den själv, men jag är rädd för att det skulle krocka så jag har valt en annan låt. För visst måste någon annan ha med denna?


6) Musik För Ett Mörkt Rum - Gorgoroth "Rebirth"

Den här låten förhäxade mig under lång tid.

Varje kväll avslutades med att jag spelade den i lurar, liggande i sängen medan resten av familjen sov. Besatt snarare än hänförd... men, jag har ändå valt ett annat stycke nu. Det betyder ju dock att jag hoppas någon annan väljer denna fantastiska låt!


7) Honour The Dead - Alice In Chains "Would?"

Otrolig låt. Layne Staley sjunger så huden knottrar sig, och drivet i låten är helt outstanding. Funderade länge på att spela den själv, men precis som med Motörhead tror jag att det skulle krocka och därför har jag valt bort låten.


8) Bäst Just Nu - Graveyard "The Siren"

Årets bästa låt.

En sån där som växer varenda gång man hör den, och kombinationen av text, röst, riff är fan oslagbart. Nästan. Faktum är att jag inte valt bort den här själv helt och hållet ännu!!


Torsdag den 5/1 är det dags.

Svårt att bärga mig. Trots att det är annat på agendan ett tag närmast.


GOD JUL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar