Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 27 november 2011

Demorecension: Eyes Front NorthDags för demorecension, och denna gång ska bloggen bli lite internationell. Vi ska kolla in svensk-franska (mest franska, verkar det som) orkestern Eyes Front North och deras rykande färska 3-spårs EP.

Bandet levererar en visuellt snygg demo, den dystra grå framsidan med träden som speglar sig och nästan gör att man kan vända skivan upp och ner samt en stilistisk logga ger bra vibbar från start.

Lionel Forest (sång, gitarr), Nicolas Simon (gitarr) och Victor Turhan (bas) säger sig själva skapa musik som är mörk, hypnotisk och djupt engagerande genom att inte dra sig för att blanda post-rock, hardcore, doom eller black metal till en egen hybrid som fylls med högljudda gitarrer.


Det låter det!

Tyvärr kan man konstatera att det låter mer nyskapande och spännande på papper än i verkligheten. Alla tre låtarna är långa stycken - de ligger upp mot eller över 8 minuter allihop - och varierar mellan rätt ordinär modern metall och att träffa en episk ådra.

Inledande "Words" är ganska tråkig, och bjuder på sång som kunde vara bättre likväl som ganska rått mixade gitarrer som inte riktigt funkar.

Andra spåret ""Worn As A Mask" funkar bäst, då träffar bandet oftast den där episka grejen som beskrves ovan. Det ger mig vibbar av en akt som Cult Of Luna - till viss del musikaliskt men främst emotionellt - och det är väl då som jag tar till mig Eyes Front North som mest.

På det hela är det dock en besvikelse med tanke på den snygga ytan och den läckra beskrivningen av musiken.På EP'n har bandet tagit hjälp av Conny Pettersson, men sedan den inspelningen har Fabrice Berger tagit den permanenta platsen på trumpallen, och nu är bandet i full gång med att jaga livespelningar och försöka skriva ett "riktigt" avtal för att komma ut med den första riktiga debuten. Den har de planerat till februari 2012, men för egen del tror jag att det är för snabbt marscherat.

Eyes Front North känns inte färdiga för en fullängdsdebut, och kanske beror det på att man bara varit i farten sedan 2010 som studiopprojekt, och först nu är fulltaliga och kan spela live?

Eller så är det bara jag som fick fel förväntningar av första intrycket?Du hittar bandets MySpace här, och där kan du kolla in låtarna själv.


Dessutom får vi nog säkert höra talas om bandet mer, speciellt kanske i Frankrike där man verkar satsa hårdare än i Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar