Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 31 juli 2012

This Gift Is A Curse

Jag har hört det glunkas om dem, likt semestervattrnet som slår mot bryggan.
Underifrån.
Ibland mjukt och smekande, ibland rasande.
Tom S försöker få alla att se bandets storhet, och det är väl en av anledningarna till att jag tagit på mig att kolla in dem och komma med en recension för Werocks räkning.
Han brukar ha bra koll på kvalitetsmusik, den där polacken..
Gissningsvis läser du och hör en hel del om this Gift Is A Curse lite överallt snart, då debuten "I, Guilt Bearer" är en otroligt udda och helt andtagande upplevelse...

Utan att avslöja för mycket inför den kommande recensionen så kan jag säga att premiärlyssningen av plattan skedde när familjen somnat, hela huset var tyst och jag lyssnade med lurar i sängen. Bandets sludge/black/punk/getmusik är av den sorten som både fyller en med energi samt lämnar en helt tom efteråt, och när jag spelade låten "Att Hata Allt Mänskligt Liv", med en inledning av suggestiva mörka gitarrtoner innan helvetet rasar igång - då var det fan nära att jag hade en olycka som krävde nya lakan. Skiträdd och lickad på en och samma gång, och detta är verkligen en skiva jag inte alls vet var jag ska placera eller göra av.
Ännu.
Det kommer nog med tiden.

Kolla in "The Swarm" själv. This Gift is A Curse. Nästa stora grej?

2 kommentarer:

  1. Det här och jag vibrerade på helt olika frekvenser, men jag är lite stolt att jag gav det en chans.

    SvaraRadera
  2. CrimsonAnna -> Nä, det här är nog inte din style, måste jag säga. Men, som du säger - det är bra gjort att ge det en chans.

    Om det nu är min style?
    Vet inte ännu...

    SvaraRadera