Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 22 november 2009

Live: Bloodbath "The Wacken Carnage"


Få paket kan vara mer prisvärda än den vi kikar på den här gången i vår serie om LIve-skivor du behöver. Svenska Bloodbath är inget annat än en supergrupp - medlemmarna kommer uteslutande från Opeth och Katatonia - och har ett par plattor i ryggen. Här får du deras spelning på Wacken 2005 paketerad i en snygg bok, med coolt omslag, en CD och en DVD av spelningen. Dessutom innehåller häftet snygga bilder och alla texter, så du kan lätt sjunga med i publikfavoriten "Eaten"!
Bandet frontas här av Mikael Åkerfeldt, i normala fall sångare i Opeth och frontman/komiker extraordinaire. Karl'n är inte bara en av världens bästa dödsmetallsångare, han är dessutom alltid underhållande - för att inte säga rolig - i mellansnacket. Det ger en extra krydda till ett liveset, och man kan ju liksom inte låta bli att skratta när han får publiken att kolletivt driva med Danny Filths (Cradle of Filth) sångröst.
Att bandet sen består av av superproffs som Anders "Blakkheim" Nyström , Jonas Renkse, Martine "Axe" Axenroth och Per "Sodomizer" gör ju inte saken sämre. Hela anrättningen kryddas sedan med helt fantastiska låtar som "Cancer of the Soul", "Like Fire", "Eaten", "Bastard Son of God", "Outnumbering the Day" och "Breeding Death", och slutresultatet är att detta är dödsmetall av yppersta världsklass.
Nä, du får inga låtar från senaste given "The Fathomless Mastery", den var inte skriven då.
Det är å andra sidan allt du inte får i det här paketet.
Kolla in bandet på deras hemasida http://bloodbath.biz/ och boka sen dina resor till Hellfest och Rock Hard Festival i Tyskland för att få se dessa legender live. Kan du inte åka så har du alltid möjlighet att lyssna lite på http://www.myspace.com/bloodbathband, eller så gör du det enklaste av allt.
Köp den här skivan!

1 kommentar:

  1. Jag hade inte hört bandet innan jag hörde denna platta. Riktigt bra. Skönt med entombed utrot på Furnace funeral.

    SvaraRadera