Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 13 november 2009

Veckans Tips: Khoma "The Second Wave"


Om förra Veckans Tips var musik att rensa örongångarna till, så är det nu dags för balsam för desamma. Denna Veckas Tips är betydligt lugnare, men ändå lika passande för den grå månad vi befinner oss i.
Khoma är svårdefinierad musik. Den innehåller lika delar pop och rock, är ibland långsam och melankolisk samtidigt som andra partier exploderar i känslor och utåtriktad energi. Det är musik som lämpar sig extremt väl för privat lyssning - i lurar eller i hemmets lugna vrå - så att du som lyssnare kan fokusera på musiken.
Bandet består av medlemmar som har andra uppdrag i exempelvis The Deportees och Cult of Luna, men Khoma är något alldeles eget som står på egna ben. Guidad av sångaren Jan Jämtes röst tas lyssnaren på en resa som innefattar hela spektrat av känslor, och bjuder fantastiska höjdpunkter som "Stop Making Speeches" "Medea", "Hyenas", "Through Walls", "Like Coming Home" och "One of Us Must Hang".
Vill du lyssna på detta smårmodiga Umeågäng så hittar du dem på MySpace, förstås. Adressen är http://www.myspace.com/khoma, och bloggen rekommenderar att du börjar med tidigare nämnda "Hyenas" och "Like Coming Home". Mäktig, långsam, fantastisk lyssning som skapt för november månad!

Vill du läsa mer om bandet och följa deras arbete i studion med efterföljaren till Veckans Tips så är det istället http://www.khoma.se/ som gäller. Där avslöjas också att det under våren vankas koncerter, något vi verkligen kan hoppas på!
Har du inte kollat in Khoma innan så är det dags att du gör det. Nu. Genast. Du kommer inte att ångra dig!

4 kommentarer:

 1. Mycket bra skiva av ett bra band. Jag hoppas verkligen att det kommer mer nu när det verkar som om bandet tagit en paus pga för många andra huvudprojekt.

  Kul kuriosa. Första skivan "Tsunami" släpptes kring tsunamikatastrofen och att sedan döpa en uppföljare till "The Second Wave" är i dagens tider rätt modigt.

  SvaraRadera
 2. Detta är soundtrack till en regnig grå dag.
  Jag är nyfiken på hur denna skiva skulle tagits emot om den släppts på ett mer mainstream-bolag än roadrunner.

  SvaraRadera
 3. Fantastisk vacker skiva som aldrig kommer dö.

  P.S. Det stavas "konserter".

  SvaraRadera