Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 1 november 2009

Remasters Mötley Crüe "Dr Feelgood"



Denna gång har Remasterserien hamnat hos dekadensens försvarare - Mötley Crüe. Det handlar om plattan med den fula bakgrundsfärgen och den grymt snygga dolken - "Dr Feelgood". Faktum är att själva dolken är ett av de vanligaste motiven om folk vill tatuera in just albumomslag, enligt vad bloggen erfar - och det är ju inte så konstigt.(underbart ord förresten, erfar... det innebär alltså att jag har pratat med en kille som har kontakt med tatueringsbranchen - tänk på det nästa gång ni kollar nyheterna!)


Bakomo omslaget döljer sig nämligen en riktigt bra platta dessutom. Den kom 1989, men finns nu remastrad med lite extra godis i förpackningen. Du får demoversioner av titelspåret, "Without You", "Kickstart my Heart" och "Time for Change", en video av "Kickstart my Heart" samt ett tidigare ej utgivet spår som heter "Get it For Free".

Den sistnämnda är inte speciellt bra, men ändå - outgivna spår tycker bloggen är intressanta. Det visar ungefär vilka låtar som ratades, och ger en extra dimension.


Ljudet är ganska bra på den nya utgåvan, även om jag alltid har tyckt att galningarna har ett ganska vekt ljud. Det har väl delvis att göra med ljudbilden, men det kanske har lika mycket att göra med det faktum att man "bara" har en gitarr. Dessutom vill väl bandet spela en ganska rak och enkel partyrock, och då funkar det.


Oavsett vilket - det är egentligen för låtmaterialet du ska kolla in den här plattan. "Shout at the Devil" må vara bandets största ögonblick, men glöm inte den här given. Du får "Dr Feelgood", "Slice of Your Pie", "Kickstart My Heart", "Some ol' Situation (S.O.S)", "Dont't Go Away Mad (Just Go Away)" och avslutande "Time for Change".

Duger inte det så vete fanken vilka krav som ställs!


Må bättre redan idag. Kontakta "Dr Feelgood"!


1 kommentar:

  1. Ful bakgrundsfärg?

    Operationssalsgrönt är så metal och ondskefullt att inte ens Carcass vågat sig på det.

    SvaraRadera