Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 5 december 2009

Recension: Dark Tranquillity "Where Death is Most Alive"

För det första ska det sägas - jag gillar liveskivor, så även om det inte är vanligt att jag recenserar dem på bloggen så kan jag inte låta bli i detta fall.

För det andra - Dark Tranquillity har släppt denna spelning i DVD-form, CD-form och en kombination. Denna recension är för CD'n, men jag har sett DVD'n, och det kanske spelar in i betygstänkandent. Eller inte, men det får du som läsare fundera över på egen hand.

Med det sagt... JÄVLAR, vilken smäll detta är!

Tokbra ljud (vilken närvarokänsla!), grym setlista, ett band i högform och en publik som verkar ha snortat speed samtidiggt som de pluggat bandets diskografi - allsången redan i inledande "The Treason Wall" ger mig ståpäls av glädje och får mig att önska att jag var där. MiIkael Stanne är en bra, karismatisk frontman (även om mellansnacket faktiskt är rätt träigt stora delar av konserten), och bandet är grymt vasst.

På denna dubbelplatta får du klassiker från hela repertoaren, även om fokus ligger på de två senaste skivorna "Character" och "Fiction", och när man hör bandet såhär, med alla hits uppstaplade så är det inte utan att jag skulle vilja påstå... detta blir nästa stora grej från Sverige. Bandet släpper en ny platta i början av nästa år ("We Are The Void" är titeln), och bloggen förutspår massiva framgångar för bandet som snart tar steget upp på In Flames-nivå, om liknelsen tillåts. Att jag personligen får glädjen att se dem på den bokade Close Up-kryssningen gör ju inte saken sämre... :)

Nå, tillbaka till recensionen, eller den illa maskerade hyllningen som detta utvecklar sig till. Som du har förstått är detta något du måste ha. Du får fantastisk allsång, duett med Nell Sigland (Theatre of Tragedy), du får tokbra versioner av bland annat "The New Build", "Lost to Apathy", "The Wonders At Your Feet", "Inside The Particle Storm", "Yesterworld/Punish My Heaven", "Misery's Crown"... ja, istort sett vilken låt du än vill.

Bästa Spår: Går inte att säga. Varje gång jag lyssnar på den här plattan är det den sången som råkar spelas just då, just när jag frågar mig själv det.

Spring och köp. Nu. Vad väntar du på?

Dark Tranquillity "Where Death Is Most Alive" - 5

2 kommentarer:

  1. Har önskat mig denna av tomten.

    SvaraRadera
  2. ...då får man hoppas att du varit snäll, för får du den här av tomten så är hela heögen räddad!

    SvaraRadera