Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 21 december 2009

2006

Khoma från Umeå släppte en helt fantastisk platta 2006, och jag ser fram emot uppföljaren som planeras nästa år. Är den i närheten av "The Second Wave" så blir den grym!

För övrigt var 2006 ett helt grymt skivår. Keep of Kalessin "Armada", Necrophobic "Hrimthursum", Satyricon "Now, Diabolical", Katatonia "The Great Cold Distance", Mastodon "Blood Mountain", I "Between Two Worlds", Deathstars "Termination Bliss", Gorgoroth "Ad Majorem Gloriam Sathanas"...och då har man ändå bara skrapat på ytan! grymt svårt år att göra någon form av årsbästalista för - men jävlar, vilket bra år om man letar efter musik!

Bästa rock: förutom Khoma då (om man nu kan benämna det som rock), så givetvis Red Hot Chili Peppers. De har varit husgudar hos bloggen sen den funkiga första tiden, och återkomsten av John Frusciante gav gruppen en vitamininjektion. Härligt med en dubbel-CD, heja!

Bästa döds: Necrophobic "Hrimthursum". En femma i betyg för den plattan, lätt!

Bästa black: Oj... både Satyricon och Gorgoroth släppte skitbra plattor, fast helt olika. Den ena var svängig "black'n'roll", den andra ondska förpackad i ljud. Båda var skitbra, och till det ska läggas nämnda Keep of Kalessin och Dissections "Reinkaos"!

Årets konstigaste: Iron Maiden. Allvarligt talat, "A Matter Of Lie And Death" är i sig inte dålig låtmässigt, men vafaaaaan har de gjort med ljudet? Att släppa en skiva omastrad för att "fansen ska få höra hur det verkligen låter i studion" är ju helt stört - resultatet har blivit att jag aldrig lyssnar på plattan numer. Om de nu ville konstra såhär, varför inte släppa detta som bonusmaterial för die-hard-fansen?

4 kommentarer:

 1. En fantastisk skiva!
  Om du inte har deras första platta Tsunami under namnet Koma, som enligt uppgift skall vara slutsåld så säljer Ginza den. Själv har jag plockat upp två ex på Media Markt de senaste månaderna...

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset Supersatanic, och välkommen.
  Jag har inte den första. Har för mig att rätt många av låtarna återkommer på just "Second Wave". Vet du om så är fallet, och om det är samma versioner?

  SvaraRadera
 3. Jodå, så är fallet. Stop making speaches, Like coming home och One of us most hang finns med på Tsunami. Men sedan är det ju 5 andra spår...

  SvaraRadera
 4. ...helt rätt. Och med Khomas kvalitet är 5 spår inte att förakta. Bra tips, tackar!

  SvaraRadera