Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 22 december 2009

2007

Robb Flynn och pojkarna i Machine Head gjorde äntligen den ultimata skivan, den där de haft i sig hur länge som helst men inte riktigt hittat fram till. På "The Blackening" stämmer allt, och trots att 2007 bjöd på en del konkurrens så är det här den skivan som jag förknippar med just det året. Hatten av, bra gjort!

De andra då?

Ja, generellt var topparna höga men bredden inte lika otroligt imponerande som föregående år. Dark Tranquillity "Fiction", Watain "Sworn To The Dark", Primordial "To The Nameless Dead", Bad Religion "New Maps Of Hell", Soilwork "Sworn To A Great Divide", Symphony X "Paradise Lost", Marduk "Rom 5:12", Throwdown "Venom & Tears", Coheed & Cambria "No World For Tomorrow", WASP "Dominator"... en bra lista, men sen tunnar det ut lite om man jämför med 2006.

Bästa rock: Coheed & Cambria, om man nu kan kategorisera det som rock...

Bästa döds:Dark Tranquillity, även om det kanske är på gränsen för snällt för att kallas döds..

Bästa black: Watain. Men det var ett bra år, även Marduk & Glorior Belli "Manifesting The Raging Beast" bör omnämnas. Och inledningen av Dimmu Borgirs "In Sorte Diaboli", fast den inte riktigt håller hela vägen tycker jag.

1 kommentar:

  1. Mycket bra skiva i ett annat rätt svagt musikår! Lyckades efter mycket om och men föreviga omslaget till den limiterade utgåvan på högra vaden!

    SvaraRadera