Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 4 december 2009

Veckans Tips: Allen/Lande "The Battle"


Jorn Lande och Russel Allen från Symphony X är dragplåster på den här plattan (som för övrigt ävne fått en uppföljare vid namn "The Revenge"), men egentligen är det den svenske gitarristen Magnus Karlsson som ska hyllas - det är nämligen han som skrivit musiken och spelar gura, bas och keyboard på den här lilla pärlan. För det är en pärla!
Melodiös, traditionell ganska snäll hårdrock med urstarka refränger, bra sång och en skön produktion växer inte på träd så har du inte upptäckt detta än har du skön lyssning framför dig. Stundtals sjunger supervokalisterna duett, stundtals sjunger de hela låtarna själv - oavsett så bjuds vi som lyssnar på den ena grymma låten efter den andra, och det är nog en slump att bloggens två favoriter "Truth About Our Time" och "Silent Rage" är just duetter.
Musiken i sig är snäppet snällare än ex Jorns förra band(och nya, ni har väl inte missat att han är tillbaka på det kommande släppet?) Masterplan, och även Allens band Symphony X är en aning hårdare än det här. Nu gör det ju ingenting, för "The Battle" har fullt driv och ett speciellt ös hela vägen ändå, trots lite mjukare kanter.
Kolla in. Genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar