Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 29 juli 2010

3 Röster om Khoma "A Final Storm"

Den sista stormen, uppföljare till Den Andra Vågen. Umeås stoltheter Khoma gör svårplacerad, vemodig och vacker musik som hyllats av kritiker världen över. "A Final Storm" passade dessutom Rebellängeln som handen i handsken, och recensionen smiskade hem maxbetyget 5.
Panelen visar dock totalt splittrade åsikter!

Mr MASA: Det är inte ofta jag totalsågar ett musikalbum, i alla fall inte inom Rock-genren. Jag försöker alltid hitta i alla fall någonting som tilltalar mig. Men i detta fall måste jag tyvärr säga att jag inte kan göra annat än att ge denna platta lägsta betyg. I mina öron låter det som någon slätstruken emo-sympfoni som går i samma spår från början till slut. I stort sätt varje låt bjuder på samma slätstrukna arrangemang och sång vilket gör det lite svårt att höra skillnad på dem. Den närmaste referens som jag kan se är Kent, för det låter precis som Kent fast på Engelska, och i mina öron är det aldrig bra.

Om jag nu ändå ska försöka hitta något positivt så skulle väll det kunna vara att det hörs att Khoma egentligen består av ganska kompetenta musiker. Och jag tror att de skulle kunna vara bra, om de hade bättre och mer fantasifulla låtar.

Bästa låt: Osiris (den enda låt som avviker från mallen, i alla fall lite)

Betyg: 1


JonteRoyal: Ta en klunk vin, luta dig tillbaka, stäng ögonen och låt Khoma ledsaga dig igenom den närmaste timmen. "A Final Storm" är ett episkt märsterverk där skönheten ligger i det enkla och avskalade, där protesten ligger i att sakta ner och begrunda. Efter otaliga lyssningar är jag nödgad att revidera min tidigare åsikt om att "The Second Wave" är Khomas mästerverk. "A Final Storm" växer större för varje gång och är inte detta årets album blir jag väldigt förvånad.
Betyg: 5


Stones: A Final Storm innehåller majestätiska tongångar, med en känslomässig beröring, denna går rakt in i hjärta och själ. Denna skiva har en given plats på årsbästa listan.
Betyg 5

Ehh? Jaha? Två fullpoängare, och en sågning med stora motorsågen? Vad betyder det? Snittet hamnar alltså på 3,66, men det spretar ju oerhört.
Det verkar som om Khoma inte lämnar någon oberörd i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar