Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 8 september 2010

Gästrecension: Ozzy Osbourne i Globen 2010


Metalbloggen bugar och bockar - ett stort tack går ut till The Woan som snickrat ihop nedanstående recension av gårdagens spelning på Globen! Bilden kommer från R2's iPhone. Rätt hyggligt ändå, tycker jag...


Ozzy Osbourne, Globen 7/9 - 2010
Mörkrets prins var i stan och förväntningarna var minst sagt lågt satta. Hårdrockssamfundet hade ett par representanter på plats och förhandssnacket gick mer kring faktumet att man måste hinna se honom en sista gång innan han faller av pinnen. Inte så mycket runt förväntade låtar eller om han kommer sjunga lika dåligt som sist han var i Stockholm?

Men exakt 20:30 kliver han upp på scen och vissa av våra farhågor blir snabbt bortblåsta... 100 dB gränsen verkar inte finnas med på schemat. Ljudet är högt och bra precis som det ska vara.

Ozzys band verkar vara ytterst kompententa och har verkligen försökt att låta som sina förfädrar. Gus G spelar låtarna precis som de var skrivna och det låter riktigt bra.

Sångaren är en annan historia. Ozzy sjunger inte speciellt bra längre, och det är vissa låtar som körsången hamnar högt över leadsången. Tråkigt? Ja, men det det funkar att lyssna på. Han roar sig på scen med en vattenkanon som publiken får smaka på litervis.

Låtvalet går ifrån att vara precis som förväntat till att förvåna. Ozzy börjar med "Bark at the moon", "Let me hear you scream", "Mr Crowley" och sen fortsätter det i den vevan. Det är inte förrän han brakar av "Fire in the sky" och "Killer of giants" som hårdrockssamfundets ögonbryn lyfts och man känner att betygen börjar lyftas. Tyvärr finns det inslag i hans show som inte känns lika kul. "Rat salad" med 6 minuters instrumentala solonummer känns onödigt. Han hade kunnat skippa några onödiga Black Sabbath låtar och fortsatt att chocka genom att kasta in en låt från "No rest for the wicked" plattan istället.

Betyget blir en stark 3:a. Ozzy kommer undan med mycket genom att vara Ozzy. Missarna i sången och de mindre lyckade låtvalen har man överseende med, när han lägger in ett par oväntade låtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar