Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 3 september 2010

Veckans Tips: Eddie Vedder "Into The Wild"


Eddie Vedder, det är ingen okänd sångare. Frontman & lysande vokalist i Pearl Jam som han är så behövs kanske ingen mer presentation. Att han dessutom satt toner och text på ett riktigt själfullt sätt till filmen "Into The Wild" kanske inte är lika vitt spritt, så denna skiva lämpar sig alltså alldeles utmärkt som Veckans Tips.
Om filmen som sådan ger jag inga kommentarer, men musiken!
Oj!
Fantastisk countryrock med en laidback känsla som passar alldeles perfekt för långa promenader i en sensommarskog, låt solen kasta sina strålar genom gulnande blad med insekterna surrar och försöker samla in de sista förråden inför vintern med den här musiken i lurarna.
Vedders säregna röst passar i mina öron alldeles utmärkt till den här typen av musik, och eftersom han själv komponerat 9 av 11 stycken, och själv framför dem alla så är det här hans verk rakt igenom. Och det andas vildmark, lägereldar och bergsmassiv i bakgrunden!
Låtmässigt har jag faktiskt svårt att plocka ut någon bestämd favorit då den här skivan lyckas mycket bra att vara just ett soundtrack; det flyter, på ett bra sätt, ihop till en helhet som gör att jag vill lyssna på den från början till slut. Tvingas jag säga ett spår som sticker ut väljer jag nog ändå "Hard Sun", som har ett härligt gung.
Detta kanske är det lugnaste av alla Veckans Tips som bloggen haft, men det behövs ibland. Låt öronen vila lite, njut av hur Vedder har tonsatt naturen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar