Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 12 september 2010

Remasters: Ozzy Osbourne "Blizzard Of Ozz"


Ozzy Osbourne är förstås inget annat än en legendar, det vet vi sen tidigare. Efter att det spruckit med Black Sabbath så var det verkligen upp till bevis för den brittiske galningen, och genom att slå sina påsar ihop med unge lovande gitarristen Randy Rhoads och basisten Bob Daiszley (som senare skulle ägna mer eller mindre ett helt liv till att bråka med Ozzy i olika rättsinstanser, bland annat avseende rättigheter till låtarna på den här skivan) så kom till slut Ozzys solodebut 1981 - "Blizzard Of Ozz"!
Det kan inte ha tagit lång tid för världen att konstatera att The Prince Of Darkness står alldeles utmärkt på egna fötter, för kolla in låtlistan på den här klassikern:
"I Don't Know", "Crazy Train", "Goodbye To Romance" (som faktiskt handlar om uppbrottet med vännerna i Sabbath), "Suicide Solution" (som skulle ställa till det massor då den anklagades för att ha inspelade meddelanden som kommer fram om man spelar låten baklänges, och där amerkanska fanatiker stämde Ozzy som ansvarig för ett ungdomssjälvmord - trots att låten egentligen handlar om alkohol!), "Mr Crowley", "Revelation (Mother Earth)"...
Inte dåligt, eller hur?
På den remastrade versionen som släpptes 2002 så får du också låten "You Lookin' At Me Lookin' At You" som i sig inte är så bra utan mest en charmig bonus.
Fast det spelar ju inte direkt någon roll.
De vanliga låtarna duger ju fint, minst sagt, och det här är en skiva som du helt enkelt MÅSTE ha i din samling. Tvekar du i alla fall så finns den här på Spotify, och du kan också kolla in förra plattan som medverkade i Remastersserien, "No More Tears" om du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar