Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 10 september 2010

Veckans Tips: Bloodbath "Nightmares Made Flesh"


Jaha, tänker du kanske. Varför är Veckans Tips en av de mest dokumenterade och välkända supergrupperna som finns, framförallt inom högkvalitativ dödsmetall?
Anledningen är enkel, svarar jag då.
Det här får du faktiskt inte missa!
Bandet har medverkat i bloggens live!-serie tidigare, då med en viss Micke Åkerfeldt vid micken, men eftersom det här är så fantastiskt bra så får de chansen även som ett Veckans Tips. Detta är bandets 2:a fullängdare, och här hanteras micken av Peter Tägtgren - vanligtvis figurerandes i Pain, Hypocrisy och som producent i egna studion Abyss.
Detta är även bandets bästa giv, än så länge.
Låtlistan innehåller bland annat spår som "Cancer Of The Soul", "Soul Evisceration", Bastard Son Of God" och "Outnumbering The Day" - men alla dessa bleknar ändå i jämförelse med bandets kanske finaste stund.
"Eaten".
Detta är inget annat än ren poesi med fötterna fast rotade i dödsmetallmyllan, och kombinationen av brutalitet och humor när låten utvecklar sig är helt enkelt fantastiskt bra!
Bloodbath är förstås inget okänt band eller någon bortglömd pärla som du tipsas om, men det spelar ingen roll - du behöver den här skivan. Kräver du av någon anledning mer övertalning så rekommenderar jag den här Spotifylänken, eller kanske bandets hemsida, där du också kan läsa mer om medlemmarna, diskografin och annat kul!

2 kommentarer:

 1. Bloodbath är satan så bra och grymma!
  Vassa killar det där...

  SvaraRadera
 2. Visst är det så.
  Dessutom genomförde jag en intervju med trummisen Axe (omen i hans Opeth-roll) igår, så för mig känns det väldigt aktuellt med den plattan.
  Stay tuned för resultat av intervjun!!!

  SvaraRadera