Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 8 september 2010

Tävlingen avgjord!Ja, igår var det sista dagen för att lämna in sina bidrag till tävlingen där du kunde vinna boken om Bruce Dickinson - och vinnare är ingen annan än:

GRIMGOTH!

Såhär lyder hans motivering till poängtilldelningen:


Jag har gett The Final Frontier betyget "Nä, fy faaaan!!! Uselt, en 1:a!" av dom enkla anledningarna att jag aldrig varit ett större fan av deras 2000-tals album även om dessa innehållit vissa guldkorn.
När jag lyssnade igenom den nya plattan vart jag bara mer och mer besviken, det lät till och med som ett helt annat band då och då, och även Bruce Dickenson som vanligt viss är kung spricker faktiskt i en del av låtarna.
Även om man kanske kan tycka att detta är ett nyskapande album i den bemärkelsen att dom vågar ta steget att försöka utveckla sig så måste man ändå någon säga: "Hallå, stopp där!!" verkar som ingen gjort detta tyvärr.
Att sedan denna spelades in i samma studio som vissa andra av deras äldre album (som är kanon) och även uttalanden så som "allt kändes som förr när vi var där och detta inspirerade oss till detta album" (lös taget från mitt minne) så undrar jag om dom ändå inte slog i huvudet på vägen och trodde dom hamnat någon annanstans och tänkte på nått helt annat som kanske rebensspjäll och guinnes (tänker då på Nickos resturang där han serverar rebensspjäll).

Nä även om Maiden alltid är och förblir Maiden så kan jag inte även om det smärtar i hjärtat att säga och tycka detta som gammal Maiden fan sedan tonåren att det är bra helt enkelt, sen kan man också diskutera den annars så coola Eddie på omslaget, bara en sån sak visar på att dom måste onekligen gått på någon konstig drog eller liknande när dom skapade detta och tyckte att det skulle bli bra.

Nä jag blundar och stoppar fingrarna i öronen för att sedan stämma upp i ett "lalalalalalalala" och lossas som detta aldrig hänt ungefär som tiden då Blaze Bayley (Badley) sjöng och medverkade i Iron Maiden.

Paul Di'Anno och Bruce Dickenson är dom ENDA två som kalla sig sångare i detta mästerliga band.


Bra så, GRATTIS! Boken kommer med posten.
Dessutom ska Buster hedersomnämnas. Den här motiveringen var nämnligen riktigt bra, tycker jag. Bra smak när det gäller betyg också, hehehe...:

Jag gav den en trea, precis som du hade jag satt 3,5 om det fanns möjlighet. Den är svårtuggad, men jag gillar det. Man måste umgås med denna skiva en hel del. Man måste ge den tid. Efter ett tag blir låtar eller delar av låtar man inte gillade riktigt bra och man hör melodierna i huvudet även när man inte lyssnar. Ibland får jag för mig att Steve känner pressen att ha med en sån där mastodont till låt som ska ligga sist på skivan. Hallowed, Rime, Alexander e.t.c och When the wild wind blows är tyvärr en av de svagaste av alla hans opus. Min favorit är Starblind med riffet som upprepas om och om igen och även används som en sorts refräng. En sån där låt som nästan försätter en i trans. Det jag uppskattar allra mest är att de vågar göra en sån här 'svår' skiva. Lite mindre otillgänglig. Som de flesta vet, skivor som tar tid att älska håller alltid längst. Och denna kommer att växa till en av de bästa de gjort under sin senare tid.

Bra så, man vet aldrig om jag lyckas gräva upp något tröstpris!
Och, när vi nu ändå är inne på resultat av omröstning.
31 av er tyckte till om Iron Maidens nya giv "The Final Frontier", med följande fördelning:
 • 2 röster (6%) med betyget 5
 • 4 röster (12%) med betyget 4
 • 11 röster (35%) med betyget 3
 • 5 röster (16%) med betyget 2
 • 3 röster (9%) med betyget 1
 • ...och 6 röster (19%) av er har inte hört den.

Lite överraskande, faktiskt. Enligt detta ligger recensionens betyg med en stark trea något högt, och det korrekta betyget ska snarare balanser mellan en tvåa och en trea.

Det är tur att smaken är som baken!

3 kommentarer:

 1. Jag har hoppat och skrattat sedan jag fick ditt mail om att jag vann, nu när jag ser det här igen så blir jag sådär sprudlande glad igen som ett barn på julafton!
  Såg också att jag är en av dom som ligger på denna sida under "Mera läsning...", det gör så klart inte saken sämmre och det är en ära!!

  Tusen tack ännu en gång och som vanligt kommer jag blogga om detta inom kort med!!

  SvaraRadera
 2. Sen vet jag att han heter Bruce Dickinson och inte Bruce Dickenson som jag skrev hehe...
  ... Tur det var inte rättstavnings tävling ;)

  SvaraRadera