Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 26 september 2010

Remasters: Morbid Angel "Altars Of Madness"


Dags för en högernäve i ansiktet.
Morbid Angels debutalster "Altars Of Madness" (finurligt döpt, man kan se vilken skiva i ordningen detta är med amerikanerna genom att kolla första bokstaven i titeln, A = 1:a plattan, B som i "Blessed Are The Sick" = 2;a plattan, osv... utom med undantag från udda "Abominations Of Desolation" kanske) är en av de där skivorna som verkligen format en hel genre.
Den amerikanske dödsmetallen föddes väl nästan med den här given!
Själv upptäckte jag inte bandet förrän senare, jag var helt enkelt lite för feg för den typen av extremmetall när plattan dök upp -89 (som för så många andra blev dock vägen in i denna underbara värld så småningom Slayer!)
Dessutom kan man ifrågasätta om det här är en "riktig" remasterskiva, det kanske snarare ska ses som en remix, eller återutgivning. Fast det känns mindre viktig egentligen.
Plattan håller ju än!
Med ett omslag som kan skrämma småbarn och låtar som "Immortal Rites", "Chapel Of Ghouls", "Lord Of All Fever And Plagues" och "Maze Of Torment" så har bandet skapat en riktig klassiker! Trey Azagtoth (coolaste namnet i metalvärlden?), David Vincent, Pete Sandoval och Richard Brunelle står bakom mästerverket, och på just den här återutgåvan får du dels extraspåret "Lord Of All Fevers And Plague", samt remixar av "Chapel Of Ghouls", "Maze Of Torment" och "Blasphemy".
Det räcker liksom bra så.
Mosh!

3 kommentarer:

 1. Har du lyssnat på de nyutgivna låtarna från amorphis ? min stavning är inte den bästa.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Nej, det har jag faktiskt inte. Än... :)

  SvaraRadera
 3. Underbar platta, hoppas verkligen dom kommer med nytt snart!!

  SvaraRadera