Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 10 juni 2011

Veckans Tips: Killer Dwarfs "Dirty Weapons"Det har redan konstaterats - Killer Dwarfs kan vara det fulaste bandnamnet i historien. "Dirty Weapons" har dessutom besmyckats med ett av de mest misslyckade omslagen, och när titellåten ligger först av alla låtar är det lätt att döma hunden efter håren och avfärda detta som småhumoristiskt skräp.

Men - vi säger väl som Farbror Frej, Galenskaparnas gamla figur?


"Hej alla barn nu blir det rockprogram, titta nu här vad Farbreor Frej tar fram.

4 små dvärgar och nu ska ni höra, vad man med dvärgar och glädje kan göra.

Sätt i studion, tryck på record - vips har vi gjort oss en skiva så hård."


Eller - ja, den är ju verkligen inte hård, men orkade inte rimma bättre. Däremot är det en skiva som är jäkla proppfull med spelglädje och bra insatser på sång och spel, och gillar man musik som exempelvis Badlands så är det ett mindre tjänstefel att inte kolla in detta (hör du det Zappzott?!)

Skivan är inspelad 1990, och även om ljudet är rätt bra så låter förstås trummorna precis som du kan tänka dig. Dvägarna själva består av Russ på sång, Darrel på trummor, Bad Ronald på bas och Mike på gitarr, och hela bunten är kanadicker. "Dirty Weapons" är bandets fjärde platta, och jag kom i kontakt med den via en gammal barndomsvän med smeknamnet "Hålan" (alla hette fan Robert där jag växte upp, hockeylaget bestod av 50% Robertar så alla fick namn som Lungan, Lunken, Hålan, Gus och liknande... Hålan hette alltså Holmgren i efternamn).

Tur det!


Det här vill man inte vara utan, och skivan i sig har nästan varit lite undangömd i min egen skivhylla rätt länge innan den hux flux fick en massa speltid under våren. Låtar som "Last Laugh", "Comin' Through", "Nothing Gets Nothing" är helt enkelt riktigt bra melodiös hårdrock - och powerballaden "Doesn't Matter" borde blivit bandets hit, om världen varit logisk.


Nå - veckans tips denna gång gräver djupt i skivhyllan och kommer upp med den fula ankungen som egentligen är en svan. Killer Dwarfs. Vilket jävla namn...!


Vad sa du?

Om skivan finns på Spotify?

Hahahahahahahahahahahahahahaha.. knappast.

Däremot finns det faktiskt en MySpacesida. Här!

3 kommentarer:

 1. Så klart det inte finns på Spotify, det är ju inte 100% hipster- and skivbolagsjurist-approved.
  Däremot kan du lyssna på hela skivan, och en hel del mer ur Killer Dwarfs diskografi på Grooveshark.
  http://grooveshark.com/#/album/Dirty+Weapons/845554

  Fan vad jag älskade den här plattan när den kom. Skulle dock vilja säga att det var här Killer Dwarfs hoppade hajen, uppföljaren är inte på långa vägar lika magisk.

  SvaraRadera
 2. Aberg - tack för tipset.
  Fantastiskt bra. Och välkommen! :)

  SvaraRadera
 3. Så lite så, jag blev så glad när jag av en slump hittade artikeln när jag googlade efter Vreid. Eller som man säger på Twitter #sakersominteärlika

  Att Killer Dwarfs inte slog igenom stort med Dirty Weapons kan mycket möjligt vara det slutgiltiga beviset på att Gud är död.

  SvaraRadera