Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 13 juni 2012

Intervju Coexistence

...en av de roligaste sakerna med att driva den här bloggen är alla kontakter med band och musiker därute i världen som har blivit effekten. Demorecensioner, mejlkonversationer och skitsnack runt musik, framtidshopp och musikbranchen i stort är en krydda i min vardag, och då och då springer man på folk som har den där smittande entusiasmen som gör att man funderar på hur de egentligen är navlade.
Alltså, på ett bra sätt då.
Carl Lindquist, frontman och lovande röst i Coexistence är en av dem.
Han verkar ha prick hur många järn i elden som helst (häng kvar på den här bloggen för en demorecension av snubbens soloprojekt, publiceras väl nästa vecka skulle jag tro), och framförallt en sån där ödmjuk och ruggigt trevlig inställning till allt. En sån som gör att man önskar snubben allt väl.
Därför var det med glädje jag läste att bandet nu fått ett riktigt skivkontrakt för sin debut "Flow" (recension här).
Bra folk ska ha bra resultat, så här bjuds på en intervju!

Hej Carl Lindquist, sångare och svenskt element i svenskfranska Coexistence. Vilka är ni?

Hej!
Vi är ett svensk/franskt metal band, som bildades i augusti 2008. Från början var bandet bara en duo bestående av mig och franske gitarristen Grégory Giraudo. Vi ”träffades” på YouTube, där Greg såg några av mina videos som jag hade lagt upp. Vi började prata om att göra ett projekt tillsammans, vilket till slut ledde till att vi bildade Coexistence. I juni 2009 släppte vi vår första demo, ”Carrion Comfort” och strax därefter skaffade vi också några fler medlemmar så att vi blev ett fullt band, redo att spela live. Vi har både spelat på festivaler och haft klubbspelningar nere i Frankrike de senaste åren. För drygt ett år sedan blev vi även klara med vårt första album, ”Flow”. ”The rest is history as they say”...

Ni har just skrivit på ett skivkontrakt för att få ut er debut "Flow" - kan ni berätta mer om det?
Ja, för en månad sedan skrev vi på vårt första skivkontrakt med det amerikanska skivbolaget CD Inzane LLC. Vårt album, ”Flow” kommer att släppas den 31 juli nu i sommar, över hela världen! Det är en dröm som går i uppfyllese för oss alla i bandet så det känns helt fantastiskt. Lite overkligt är det faktiskt! Vi har jobbat hårt för att nå detta mål, så det känns verkligen skönt att hårt arbete ger resultat. ”Flow” håller just nu på att distruberas runt över hela världen. Vi vet att just denna vecka håller skivan på att skickas till Tyskland och Finland. Förra veckan skickades den även till England och Australien. Att få skivkontrakt är ju en grej, men att få skivan släppt över hela världen är mer än vad vi kunnat önskat oss, haha! Man kan redan förbeställa skivan från skivbolagets hemsida:


http://www.cdinzane.com/product.php?productid=11470


Har det varit en tuff resa att komma fram till ett bolag som passar er? Vad sökte ni för typ av bolag?
Självklart har det varit en tuff resa. Många timmar av hårt arbete har lagts ned på marknadsföringen av skivan etc, flera dagar av väntan på att höra något från skivbolagen m.m. Vi visste ju inte riktigt vad som skulle kunna hända när vi började skicka runt ”Flow”, så man har ju känt en del nervositet över vad som skulle kunna hända. Vi skickade skivan till alla möjliga skivbolag och vi har fick svar från vissa av dem. Dock, det roliga är att vi faktiskt aldrig skickade skivan till CD Inzane LLC, utan det var dom som hittade oss på Internet och det känns jättekul verkligen!

Kommer "Flow" att släppas precis som den är idag, eller blir det några förändringar?

”Flow” kommer att släppas precis som den är. Självklart så kan man fixa och trixa hur mycket som helst, men till slut måste man ju säga stopp. Skivan har ju varit klar sedan drygt ett år tillbaka och vi är jättenöjda med resultatet och därför känner vi att vi inte behöver lägga något mer arbete på den. Vi har ju redan börjat skriva nya låtar för en ny skiva, så vi har redan lagt ”Flow” bakom oss kan man säga, haha!


Okej, delmål ett avklarat. Skivkontrakt med passande bolag... check. Vad innebär det för Coexistence, och vad är nästa mål?

Nästa mål för Coexistence är att komma ut och spela live mer. Vi känner att det är dags att komma ut i studion och verkligen marknadsföra ”Flow” på riktigt. Visst kan man jobba med marknadsföringen på Internet etc men det är ändå inte samma sak när man kan spela live inför en stor publik. Det är så man verkligen marknadsför sig. Ett annat mål är också att få klart en uppföljare till ”Flow”, vilket vi siktar på att bli klara med till årsskiftet.
 Hur ser resten av året ut för Coexistence?

Som jag sa så håller vi just nu på att jobba på nya låtar för en ny skiva. Vi känner oss väldigt inspirerade just nu av allt det roliga som händer för oss. Samtidigt jobbar vi väldigt hårt med marknadsföringen av ”Flow” tillsammans med vårt skivbolag. Vi vill ju att så många människor som möjligt ska kunna få chansen att lyssna på vår nya skiva och vi hoppas ju självklart på att de kommer att tycka om den också. Vi har även några klubbspelningar inplanerade i höst nere i Frankrike så det är fullt upp för Coexistence, men det gillar vi! Vi hoppas på att snart kunna spela i Sverige också, men det krävs lite mer planering, då nästa hela bandet ska ta sig från Frankrike upp hit. Jag är ju den enda svensken i bandet så det är lättare för mig att bara åka ner till dem och jobba. Hursomhelst så är det fullt fart för oss!

Okej, vi önskar er förstås all lycka framöver, och ser fram emot att få följa er framfart. Ha det bäst!
Tack så mycket för att ni tog er tid att göra denna intervju! Vi uppskattar verkligen ert stöd och vi hoppas att ni kommer att tycka om ”Flow”. Fortsätt sprida vår musik till alla era vänner! Följ oss på våra hemsidor:Website: http://www.coexistence-project.com
Facebook: http://www.facebook.com/OfficialCoexistence
YouTube: http://www.youtube.com/OfficialCoexistence
Twitter: http://www.twitter.com/Coexistence_
Myspace: http://www.myspace.com/coexistenceproject
Åter igen, tack!
Carpe Diem..


Carl & Coexistence

Sådärja.
Inte mycket mer att orda om, tycker jag.
Bara att kolla in bandet (jag rekommenderar främst låten "Web Of Opression", men det är ju min smak det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar