Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 25 juni 2014

Igen - 25 Mest Spelade

Detta års första inlägg var en utklippt bild från iTunes, en sammanfattning över vilka låtar som hade mest spelningar. I samband med det inlägget lovade jag att vi skulle återvända för att se om det blivit någon som helst förändring av vilka låtar som egentligen spelats mest.
Det är väl inte riktigt halvårsskifte, men det känns ändå som ett bra tillfälle att göra just det idag. 
Så.
Bilden ovan - oj vad liten text! - är tagen nu.
Har det då förändrats något, kan man säga?
Topp 4 är samma, även om de fått några spelningar sen senast.
Vi har fortfarande Opeth i topp, följt av dubbla Queensryche och sen At The Gates.
Sen har vi en liten förändring, där Black Sabbaths "Nightwing" är nummer 5 utan att vara med alls förra gången.
Det tror inte jag på. Alls. Inte fanken har jag spelat "Headless Cross" så mycket, eller den enskilda låten för den delen. Jag tror helt enkelt att det var ett fel i förra listan, och litar inte riktigt på iTunes...
Sen är det nämligen oförändrat ända till plats 13, där Opeths cover av Deep Purples "Soldier Of Fortune" har letat sig in.
I övrigt kan man konstatera att det inte ändrar sig mycket.
Såklart.
Det krävs ju liksom en besatthet utan dess like för att en ganska ny skiva ska kunna leta sig in på listan, förstås, då det ändå krävs 58 spelningar för att få plats.
Det gör man ju inte i en handvändning, sträcklyssnar 60 varv på en platta...

Nå.
Inför sommaren ser det ut som ovan. 
Vi får se sådär till årsskiftet om det har ändrat sig. Om vi kommer ihåg det...

En annan iTunes-relaterad fråga dock.
Jag har en iPod. Den har 160 GB disk, och det räcker ännu för att hantera mitt musikbibliotek. Men vad gör jag när det inte riktigt räcker längre, alternativt när den går sönder? Vad jag förstår säljs de inte längre, och jag vill inte hålla på med manuell synkning och ta bort material som inte används (det är lite av ett hästjobb med så mycket musik samlat). Samtidigt vill jag inte tappa sånt som spellistor, statistik och liknande.

Hur gör jag? När det händer?

6 kommentarer:

 1. Har inte ipod så jag vet inte riktigt hur det fungerar men har du inte ursprungsfilerna någonstans? Eller finns allt du köpt och rippat från CD BARA på den där ipoden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja... det finns ju förstås på datorn, det mesta som mp3:or (i begynnelsen gick jag på att rippa några skivor med iTunes standardformat...hjärndött), och i skivhyllan såklart.
   Men jag vill inte förlita mit på stömmad media (Spotify) för mitt bärbara ljud, så jag ser det här komma som ett orosmoln om/när iPod:en (eller datorn!) pajjar.

   Radera
  2. Men om du nu har din musik även på datorn som mp3:or så är det väl lugnt? Pajar iPoden så är det väl bara att tanka över det i datorn till den nya framtida spelaren? Eller?

   Radera
  3. Jag kan svara, å CRA's vägnar, med ett citat från inlägget: "Samtidigt vill jag inte tappa sånt som spellistor, statistik och liknande."

   Radera
  4. Ja - egentligen skulle det optimala vara om man kunde använda iTunes (som jag ändå kan ochvhur all statistik och spellistor och så i, även om det finns brister i programmet som sådant) men vilken extern spelare som helst. Om nu Apple inte släpper en ny, megastor (minnesmässigt) telefon eller spelare..

   Radera
 2. Kolla om det går att importera spelningsstatistik till lastfm.se och skaffa dig en spelare med WiFi och möjligheten att scrobbla. T.ex. en Androidmobil.

  SvaraRadera