Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 13 juni 2014

Veckans Tips: SpiralArms "Freedom"

Ibland är det märkligt hur en del tips kommer för en. Det verkar gå en våg av amerikansk ny rock/hårdrock där antalet pärlor man kan gräva upp ser ut att vara många (Crobot, Carousel är bara två exempel), och i detta fall var det ett av dessa som ledde mig till SpiralArms (ja, det ska skrivas så, hopskrivet).
Scorpion Child lirade i Västerås, och i pressreleasen som gick ut så stod det en rad eller två om att man hade med sig detta band som förband.
Här får man ändå tacka en tjänst som Spotify, för enkelheten i att provlyssna på en platta man är nyfiken.
För min del gick skivan ett varv, sen la jag en beställning.
Fysiska exemplar regerar, trots Spotify.

Nå.
Detta är en riktigt bra skiva.
Den innehåller allt från ganska pang-på-rödbetan-svängig hårdrock som öppningsspåret "Dropping Like Flies" till fantastiskt skönt häng som ger Eagles-vibbar i "Exit 65".
Dessutom är bandet stundtals blytungt, och påminner i sådana stunder om en akt som Soundgarden. Lyss till "Blackmoon Morning", "Drugs & Alcohol" eller "Dealer" så förstår du nog vad jag menar. Eller den andra delen (efter finplocket) i den avslutande och episka titellåten "Freedom". 
Riktigt bra.

Bandet består av sex snubbar med långt hår och utsvängda jeans, och man presenterar sig på traditionellt sätt.
Tim Narducce hanterar "voxals, lead & rythm guitar", Brad Barth hanterar "keyboards", Cornbread (!) spelar "bass", Craig Locicero spelar "lead & rythm guitar", Ron Redeen "drums" och Anthony Traslavina "ryhm guitar".
Korrekt noterat, det är tre gitarrister, och kanske är det därifrån tyngden kommer. När hela bandet kastar sig in groovet och fläskar på så känns varenda en av de där strängarna...Skivan har förstås varit hyperaktuell i samband med mitt hemliga projekt.
Denna text skrivs i början av december 2013, och som läget är i skrivande stund så letar eder Rebellängel efter den sista åttonde pusselbiten.
Det är låtarna "Blackmoon Morning", "Exit 65" och "Drugs & Alcohol" som skulle kunna vara den. Tror inte att "Freedom" är det, eftersom jag bestämt mig för att avsluta min hårdrockskvällsskiva med ett annat spår, och jag anser att "Freedom" verkligen passar bäst som avrundning.
Hur det gick vet vi ju, när du läser det här.
Oavsett kan man konstatera en sak: SpiralArms "Freedom" är en svettigt bra platta, och du bör kolla den omedelbart om du inte redan har koll på dem!

1 kommentar:

  1. En mycket bra platta, hade den som Record Of The Week för en tid sedan.

    SvaraRadera