Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 30 augusti 2010

3 Röster om Grand Magus

3 Röster handlar den här gången om en skiva som Rebellängeln recenserat på Werock.se. Det betyder att den betygsskala som använts går från 1-10 istället för som brukligt 1-5.
Men det spelar ju ingen roll.
Panelen kör sina vanliga 1-5 ändå, och.. ja... ni får väl översätta Rebellängelns betygs-åtta till systemet med 1-5. Ni fattar?
Bra. Såhär säger panelen om Grand Magus heavy-metal-dänga "Hammer Of The North"!

SheerFaith: Jag antar att denna platta kommer att liga högt på många årsbästalistor.
Grand Magus är Sveriges klart bästa heavymetal pluton och även mina nävar höjs till skyarna
och hornen fälls ut när jag hör Grand Magus. Satan va bra dom är.
JB sjunger bättre än någonsin, bra starka låtar. Jag tycker dock att det är lite väl överproducerat.
Skulle gärna vilja ha ett lite ruffare ljud. Skitbra Grand Magus...ni har världen vid era fötter.

Bästa låt: The Lord Of Lies
Betyg: 4


R2: Öppnar oroväckande starkt. Kan det hålla plattan rakt genom? Ja, det kan det... Första låten är absolut bäst, men även resten håller högklass. Absolut sveriges bästa band just nu, och bästa skiva. Bra musik med bra och härlig ljudbild. Köp!
Betyg: 5

Mr MASA: Det första jag tänker är; Judas Priest! För det låter löjligt mycket som de brittiska metal gudarna. I alla fall tills att J.B. börjar sjunga. För han är inte alls någon high pitch screamer a la Rob Halford. Men detta är inte till bandets nackdel. Det gör istället att Hammer of the North får en egen identitet, trots att den ju musikaliskt är så lik Judas Priest.

Hur som helst så har Grand Magus gjort en fantastisk heavy metal platta med riktigt bra låtar. Att Grand Magus är begåvade musiker som klarar av att framföra dessa låtar på ett bra sätt gör det hela ännu bättre. Om jag nu ska hitta något att klaga på så skulle det kunna vara att det inte är det minsta originellt. Det känns som om jag hört det flera gånger tidigare. Men när det är så pass bra så spelar det ingen jättestor roll, egentligen.

Bästa låt: Hammer of the North

Betyg: 4


Sådärja, fina betyg för Sveriges blivande (?) fanbärare Grand Magus - i snitt 4,33 och en given plats på topplistan bland de skivor som skärskådats av panelen i 3 Röster. Heja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar