Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 2 augusti 2010

3 Röster om Keep Of Kalessin

Epic Extreme Metal.
Så säger norrmännen själva om sin musik, och samtidigt är de kontroversiella nog att medverka i Melodifestivalen. Det sticker förstås lite i ögonen på en del traditionalister, men det spelade mindre roll i samband med
recensionen som Rebellängeln skrev - resulatet blev full pott utan speciellt mycket krusiduller!
I panelen denna gång finner vi The Woan - långvarig medlem,
Mr MASA - flitigt förekommande den senaste tiden, samt Kim - tillfällig gästbesökare!

The Woan: Keep of Kalessin är en ganska spretig historia. Thrash/Death med inslag av power metal. Blast samtidigt som det är syntar och sköna riff. Dom gör egentligen inget dålig jobb, men förvirrad är jag dock.
Betyg: 3


MrMASA: Detta band beskrivs som Black Metal. Efter att ha hört Reptilian förstår jag inte riktigt varför. Jag har aldrig gillat Black Metal nämligen men av någon anledning tycker jag att detta är riktigt bra! Och då KAN det ju inte vara Black Metal. Eller?

Hur som helst så tycker jag att musiken drar mer åt det symfoniska hållet och jag tycker mig höra tydliga finska influenser i detta norska band. Allt är väldigt storslaget och ljudbilden är nästan i stil med storslagenhetsmästare som Rhapsody of Fire och Nightwish. Riktigt bra låtar har plattan också! Betydligt fler än melodifestival låten The Dragontower. Helt klart värt att lyssna på även om man inte är något Black Metal fan.
Betyg: 3

Kim: "Reptilian" är ett album som golvade mig direkt - och samtidigt inrymmer så mycket, att det fortsätter imponera efter säkert hundratalet lyssningar. Med ett intrikat låtmaterial och suveräna insatser av musikerna är den så nära full poäng som den kan bli, utan att Keep of Kalessin når upp till sin högsta möjliga nivå, de fortsätter nämligen utvecklas och jag ser fram emot att få belöna dem med det absoluta toppbetyget för nästa, eller nästnästa, platta.

Betyg: 4,5

Hm.. det verkar helt klart som om panelen inte är lika överväldigad som Rebellängeln. Inte ens Kim som gillar plattan (läs förresten recensionen på Werock också) maximalt mycket delar ut full pott, med hänvisning om att det finns mer att hämta.

Vad gör jag då i så fall?
Utökar betygsskalan vid nästa skivsläpp?
Snittet hamnar i alla fall på ganska fina 3,5. Helt okej, med andra ord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar