Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 5 augusti 2010

Recension: Hellyeah "Stampede"


En klackspark.
Ett flin.
Spelglädje och ett gäng gubbar som har rätt kul.
Så, ungefär, tror jag att "Stampede" med HellYeah kommer att noteras i historieböckerna när ett par år har gått.
Det är musik för musikens skull, inte för att skapa ett komplext mästerverk, och precis som namnet i sig är ganska banalt så är musiken rätt banal och enkel, främst skapad för att ha kul och få komma ut och spela på festivaler och andra liknande tillställningar.
Och det är inget fel i det.
What you see is what you get!

Bandet som består av en mängd namnkunniga musiker (trummor hanteras ex av Panterabekantingen Vinnie Paul, sången av Chad Gray och gitarr från Greg Tribett, båda Mudwayne) spelar på denna andra platta musik som man i stort aldrig behöver ha hört innan för att gilla. Det är riffdriven musik att dricka öl till, att stå med ett lyckligt flin i närheten av dina kompisar på ett lerigt fält och tycka att livet är som absolut bäst just där, just då.
Det är inte musik att fördjupa sig i, analysera och låta växa till en del av din identitet.

Inledande "Cowboy Way" sätter standarden, och med låtar som "Debt That All Men Pay", "Pole Rider" och publikfriaren "Better Man" så funkar den här skivan rätt väl för sitt syfte. Bäst blir det i halvballaden "Hell Of A Time" och det är så jag kommer att fortsätta tänka på den här skivan. Betyget är inte starkt - det sniffar snarare på den undre gränsen än den övre, tycker jag - men det spelar inte så stor roll. Det är ändå en trea totalt sett.

Du hittar HellYeah MySpace, egna hemsidan samt Spotify, så det saknas inte direkt möjligheter att lyssna in sig lite på detta gäng om du blir nyfiken.

Bästa Spår: "Hell Of A Time"

HellYeah "Stampede" - 3

2 kommentarer:

  1. Ja detta är ta mig fan goa gubbar!!

    SvaraRadera
  2. Bra att du påminde mig, har tänkt att kolla in Hellyeah ett bra tag nu...

    SvaraRadera