Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 16 augusti 2010

Idag släpps Iron Maidens "The Final Frontier"

Idag är det måndag den 16/8 (japp, tiden går fort!), och det betyder att giganterna Iron Maiden släpper sitt sista (?) studioalbum "The Final Frontier".
Personligen har jag svängt från att vara lite skeptisk till att se fram emot det, jag tror att det kan bli en platta som växer till sig rejält med tiden, och jag kommer att försöka plocka upp mit ex så snart som möjligt - och ge det tid!
Omslaget är förstås fortfarande but-ugly, men det är ändå musiken som räknas. (du har väl dessutom läst exempelvis Aftonbladets recension, Expressens dito likväl som Jonathan Strandlunds?). Dessutom har Werock-kollegan Martin mer än en poäng om just längtan efter en Maindenskiva i sin krönika.
Ska vi ta nya videon för att fira?
Jo. Det gör vi!
Har du beställt ditt ex?


The Final Frontier - Director's Cut

Iron Maiden MySpace Music Videos

7 kommentarer:

 1. jag skulle vilja påstå att den släpptes i fredags.... Ginza skickade min leverans i torsdags, men har tyvärr inte dykt upp ännu.. Idag MÅSTE den dyka upp... Tillsammans med lite andra gosaker =)

  SvaraRadera
 2. Snabb lyssnat det men inte mer än så och det gav mig verkligen ingeting, det lät som en helt annan grupp så jag är besviken.

  SvaraRadera
 3. Okej... ett varv har gått.

  Ett intro som absolut inte låter maiden, men jag gillade det just därför och tyckte det var coolt, lite tjatigt efter ett tag. Sen drar The Final Frontier igång, första tanke... Vem fan har kopplat ur mina mellanregister på högtalarna...? Några låtar in har man vant sig med ljudbilden. Under andra låten tycker jag nog inte att det är så kul, jämför med tex Brave New World som är en "ny" skiva... Men sen blir det bara bättre och bättre. Lätt en tra idag som jag tror kommer att växa till en fyra! Bäst efter ett varv, When The Wild Winds Blow eller The Talisman. Och det är absolut en Maiden-platta! =)

  SvaraRadera
 4. Har albumet och tycker den är riktigt bra. :)

  SvaraRadera
 5. ...okej, första intrycken säger att det här ganska vasst. Lite vek ljudbild (som R2 skrev - var är mellanregistret? Allt låter ganska... försiktigt, liksom), men i övrigt välmejslade låtar.
  Obestridligt så är Iron Maiden i betydligt bättre form på skiva än många (eller alla?) av sina gamla klasskamrater. Jämför med senaste Slayer, Judas Priest, AC/DC, Ozzy Osbourne!

  En annan reflektion är att det är MYCKET text för Bruce att hålla reda på.

  Nå, första lyssningen säger att det här blir bra. Nu ska det få sjunka in... :)

  SvaraRadera
 6. Förut när det gällde Maiden ,
  var jag lov att lyssna på dem
  om och om och om igen..för att gilla det.
  Men 2006 plattan höll riktigt överjävligt mycke så..jaaa jag måste erkänna att jag e hooked.
  även på denna platta...mååste ha!!

  SvaraRadera
 7. Detta är en av deras bästa plattor i mitt tycke.

  Många snackar om vad som är Maiden.
  Vissa säger att Maiden är detsamma hela tiden.
  Varför finns det då två olika parter? En part som bara gillar 80-talet och en som gillar det nya... Ok, tre då; de som gillar allt (jag).

  Det som är Maiden, är enligt mig; just detta som den nya plattan är. Förändring och orädsla för att utforska nytt och våga.

  Maiden kommer alltid att låta Maiden, men de behöver inte göra låtar som förr... Varför skulle det? Hur kul hade Maiden varit då?

  Plattan är en 5/5. Finns låtar för alla smaker och tycken på den.

  Mvh

  SvaraRadera