Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 29 augusti 2010

Remasters: Judas Priest "Screaming For Vengeance"


Den allra första skiva som skärskådades i Remastersserien på den här bloggen var Judas Priest bästa album "Painkiller". När det så är dags att starta om serien efter lite sommarlov så finns det ju ingen anledning att frångå ett vinnande koncept, alltså tyr sig Rebellängeln återigen till de brittiska giganterna. Denna gång avhandlas prästernas snyggaste skiva "Screaming Fpr Vengeance"!
Inledningen på den här klassikern från -82 är kanske det som plattan nått de breda massornas uppskattning för; "The Helion" tillsammans med ""Electric Eye" har funnits i livesättningen länge och räknas väl till en av bandets stora stunder tillsammans med låtarna "You've Got Another Thing Coming" och titelspåret som inleder b-sidan på vinylen.
Men.
Det är egentligen inte det som är grejen med "Screaming For Vengeance".
Det är alla andra låtarna.
Den här skivan är nämligen proppfull med lite mer lågmälda, högkvalitativa superba låtar.
Pärlor som kanske inte fått stå i centrum på samma sätt som bandets superhits, men som verkligen är bra och förtjänar sina 15 minuter i strålkastarljuset!
"Bloodstone", "(Take These) Chains", "Devil's Child", "Fever", "Riding On The Wind"... alla är de riktigt riktigt bra, och de tjänar verkligen på uppfräschningen i ljudet, de får en extra dimension av sväng över sig. Extramaterialet är låtarna "Prisoner Of Your Eyes", vilket är en halvballad som kanske inte platsade på skivan ursprungligen men ändå skulle ta plats på vilken som helst av bandets senaste skivor, samt en livetagning av "Devil's Child" som är helt okej.
Den gula bakgrunden på skivan, med stålfågeln på jakt ger mig dessutom alltid riktigt sköna vibbar; det är inte alls ovanligt att just den här skivan åker fram när jag är sugen på Judas Priest.
Att låtmaterialet är mycket bättre än vad gemene man kanske minns skadar ju inte heller!
Du hittar skivan här på Spotify eller så hasar du dig direkt till Record Heaven och handlar.

1 kommentar:

  1. japp. Min näst bästa platta av bandet. Jag är givetvis en trendnisse och hylar Painkiller. Vem vill vara originell? 8)

    Men, handen på hjärtat, Judas Priset är sjukt överskattat som band. 8) Och det tycker ju allihopa. ;)

    SvaraRadera