Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 4 oktober 2010

Recension: Accept "Blood Of The Nations"


Tyska Accept är tillbaka med sitt första studioalbum på 10 år, och det tar ungefär 30 sekunder av inledande "Beat The Bastards" att inse två saker:
1) Detta är verkligen gamla hederliga Accept, fast i nyare kläder, och...
2) Grymtandet sköts inte längre av en viss Udo, och ersättaren Mark Tornillo gör ett storartat jobb!
Den här skivan har fått lysande kritik på flera håll (läs t ex Stones recension på Werock), och det tog ett tag innan jag satte tänderna i den. När det väl händer så sker det dock till ganska höga förväntningar och med hjälp av bloggens läsare R2.
Så. Hur håller den då?
Svaret är att den håller fint. Det når förstås inte samma svindlande höjder som när det väl begav sig en gång i tiden (jag menar, kolla in den här Tvekampen t ex, så inser man att "Balls To The Wall", "Metal Heart", "Restless And Wild"... ja, det är helt enkelt inga skivor man slår på fingrarna med lätthet), men det är ändå bra.
Framförallt är det hungrigt för att vara hårdrock framförd av ett gäng gubbar.
Produktionen är dessutom signerad Andy Sneap, och han har lyckats både behålla det klassiska Accept-ljudet samt klä allt i en ny och modern skrud.
Det hela får också ett lyft av tidigare nämnda sångaren Mark Tornillo, som både klarar av att vråla på det sätt man förväntar sig, samt att faktiskt sjunga rätt bra när så krävs.
Starka spår är inledande knippet "Beat The Bastards", "Teutonic Terror" samt "The Abyss" och titelspåret, men generellt är det här en jämn skiva. För egen del invänder jag eventuellt mot att den faktiskt känns aningen lång, samt att balladen "Kill The Pain" inte är något vidare.
Högst toppar når skivan i "New World Comin'" och "Shades Of Death", två spår som håller verkligt hög klass.
Är det här årets comeback?
Kanske. För egen del håller jag den här skivan som starkast konkurrent, en skiva som vuxit och vuxit sen den släpptes, och det ska bli verkligt intressant att se var Accept till slut hamnar. Det känns nämnligen som om betyget på "Blood Of The Nations" kan växa till sig med tiden.
Dagens dom lyder en svag fyra, och det är fullt möjligt att den stärks så småningom!
Du hittar skivan på Spotify här om du är nyfiken - och det borde du vara!
Bästa Spår: "Shades Of Death"!
Accept "Blood Of The Nations" - 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar