Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 15 oktober 2010

Veckans Tips: Sagh "I"


King Ov Hell, låter det namnet bekant?
Vore inte så konstigt, han har ju en lång historia i Gorgoroth, och nu senast i egna bandet Ov Hell.
Att han däremot besitter förmåga att skapa annan musik än rensande black metal kanske inte är lika bekant, och möjligtvis blir det ännu mer förvånande när man kollar in Sahg.
Det som bjuds är nämligen hårdrock med kraftiga influenser från 70-talet, och där honnörsorden är sväng, groove och känsla.
Sångaren Olav Iversen står för texterna, och har en röst som låter passande distat och bra för den här typen av musik.
Denna debut från 2006 är fantastifullt döp till 1 (ja, det finns två uppföljare också, som heter...håll i er nu... 2 och 3!), och vilka låtar den innehåller!
"The Executioner Undead" och "Rivers Running Dry" är ren magi i mina öron, men resten av skivan är inte långt efter. "Repent", "Soul Exile", "The Alchemist"... grym hårdrock som gjord för att digga iklädd stora pilotsolbrillor, skägg och polisonger.
Mitt exemplar av skivan (Regain Records) är dessutom extremt snyggt, i grått och svart relieftryck på digipack, en detalj som gör att jag gillar helhetspaketet.
Och, på tal om att gilla.
Gillar du den här typen av bluesig hårdrock så ska du förstås inte missa Sahg. De finns på Spotify här, samt på sin alldeles egna websida, och naturligtvis i recensionen av det senaste alstret... Enjoy!

2 kommentarer:

  1. Sagh var helt klart bästa förbandet i tisdags om du frågar mig. Helt okej.

    SvaraRadera
  2. Sagh är helt klart grymma, en riktig höst favorit.

    SvaraRadera