Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 22 januari 2013

NP: Kvelertak "Bruane Brenn"

Igår kom ett mail från Sony.
Det innehöll nya singeln från Kvelertak, det norska fenomenet. 
"Bruane Brenn" ligger på Spotify också (så kanske är den inte sprillans ny, vad vet jag - jag är ju stundtals efterbliven), och jag måste säga att...ja... det låter ju ruggigt bra, såhär två-tre varv in. 
Det är annars en av de mest spännande sakerna här under vårvintern, och även om jag orerat om det tidigare så kan det vara värt att nämna ännu en gång. 
Det är dags att  leverera nu, Tribulation, Ghost och Kvelertak!


 Fantastiska debuter allihop (även om jag nog är rätt tveksam till den extrema hyllningskör som Ghost erhållit..av dessa tre är det ju den klart svagaste given), och man kan ju verkligen inte klaga på hypen som alla tre banden seglat på.
Så nu är det alltså dags.
Dags för den svåra uppföljaren nu då - och SOM JAG HAR FUNDERAT!

Nyfikenheten stillas snart dock.
Och det ska bli väldans spännande.
Får jag gissa så tror jag att Ghost får svårast att leva upp till sina krav, helt enkelt för att 
A) De har hyllats så sinnessjukt mycket, och
B) Den musik de spelar har flödats över av rätt mycket band som är rätt bra (men inte toppklass).

Visst kommer skivan att sälja horribla mängder, men min gissning är att med ett par månader i backspegeln så kommer många att föredra debuten.

Med de andra banden är jag inte så säker. Både Kvelertak och kanske framförallt Tribulation kan nog till och med ha mått lite bra av att få ur sig debuten och sen spela så där vansinnigt mycket live, och fan vet om det nu inte blir än bättre eller i alla fal ungefär lika bra. Första singeln från Kvelertak tyder i alla fall på det, tycker jag.
Nå. Snart vet vi. 
Spännande.

För er som skiter i det då - lite humor.
Kolla in bilden noga.
Detta är namn på grupper och artister som inte riktigt lirar den typ av musik man kan förvänta sig när man ser loggan - men visst är det kul!

EDIT: Du som läser detta i efterhand kan få lite bonus. Intervju med Ghost på Aftonbladet. Rätt intressant, faktiskt. Finns här!

6 kommentarer:

 1. Jag såg/hörde smakprov av Ghosts nya platta genom Secular Haze som de framförde på P3 Guld-galan. Blev inte imponerad. Debuten gick däremot hem hos mig på en gång när den kom. Men ska inte dra några förhastade slutsatser, förväntningarna är dock väldigt låga. Bruane Brenn låter mer lovande ;)

  SvaraRadera
 2. Är helt säker på att Tribulation kommer att leverera en skiva helt i klass med debuten, om inte bättre. Ghost däremot kommer som sagt att få svårt att toppa den tokhyllade (och enligt mig den ytterst överskattade) debuten. Vilket kanske är lika bra.

  SvaraRadera
 3. Såg på fejan igår (eller var det i söndags..) att Kvelertak lagt ut info om att den nya singeln lagts ut på Spotify så du är ganska snabb på det :) Har ännu inte lyssnat... ska bli sjukt spännande!

  Tack för en skitbra blogg! Har tack vare dig kommit i kontakt med så mycket bra musik. (Du vet precis vad jag gillar! :) )De som toppar hittills för min del är Shiftlight och God Seed!

  Ha det!

  SvaraRadera
 4. Har även släppts ett smakprov på just Secular Haze från Ghost. En tvåspårig historia som också innehåller en cover av ABBAs I'm a marionette (med Dave Grohl som smiskare och producent). Tycker det låter helt okej och tror hela plattan kommer bil ungefär som första släppet, dock en aning mörkare. Första skivan har växt som fan på mig, tror och hoppas att även nästa gör det.

  SvaraRadera
 5. Jag tror på Ghost. Nya låten levererar. Däremot känner jag en total opepp inför Kvelertak. Jag tror (men hoppas givetvis inte) att det kommer låta som debuten men bara såå mycket sämre. Jag tror de försöker upprepa succén och har för mycket press på sig. Detta säger jag efter att ha hört tre låtar som inga direkt imponerat på mig.

  SvaraRadera
 6. Sanja -> Tack för de snälla orden! I ärlighetens namn skickar jag ju av en bredsida, så alla gillar nog lite av vad man läser medan det kanske är få som gillar allt... :)

  Matrulda & Christofer -> Jag är nog på erat lag, jag tror (och hoppas) mer på Kvelertak än på Ghost.

  Klas & Tom S -> Jag är inte på erat lag. Har i o f s inte hört "Secular Haze", men ändå...

  SvaraRadera