Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 11 januari 2013

Veckans Tips: Phenomena "Blind Faith"

Tom Galley har på senare år bestämt sig för att hålla liv i projektet Phenomena.
Det är bra.
Första skivan med just Phenomena är en sån där fantastisk historia som jag spelar frekvent fortfarande, så det finns också lite att leva upp till om man ger sig på att hålla liv i akten.
Där man en gång valde att gå med Glenn Hughes som enda sångare och vara mer av ett band, så är det idag en annan approach man använder, och det är nog rätt smart.
Det blir mer projekt, eftersom man har flera olika sångare som får bidra, och det är en av sakerna som jag verkligen gillar med 2010 års "Blind Faith".
En annan anledning är förstås att låtarna faktiskt är bra. Det är kvalitét på dem, både i hur de är upplagda, genomförda och producerade.
Det är, med andra ord, ett rätt bra sätt att starta vårsäsongen 2013 för Veckans Tips!

När gitarrerna drar igång och låten börjar på allvar - ca en och en halv minut in - i första spåret "The Sky Is Falling" så är det ett bra signum för hur skivan utvecklar sig. Tungt sväng med rötter i klassisk melodiös hårdrock, helt enkelt.
Sångare som Mike DiMeo & Stefan Lindholm ger duett i just första spåret, och sen får man den variation och glädje som ett sånt här upplägg ger.
Rob Moratti, Ralph Scheepers, Mat Sinner, Tony Martin, Robin Beck, underskattade Mikael Erlandsson trängs om uppmärksamheten, och givetvis har de för det mesta fått en passande låt att göra sitt yttersta med.
Skivan blir, med andra ord, varierad - och ändå är det just svänget och den melodiska ådran som går som röd tråd genom den.

Ett bra sätt att hålla liv i Phenomena, tycker jag, och jag hoppas att man fortsätter.
Bra melodisk hårdrock kan man ju liksom inte få för mycket av.
Och visst känns det bra att vara igång med Veckans Tips igen,även om det denna gång är med en skiva som jag inte tycks finna på Spotify?

2 kommentarer:

  1. Jag hittade den jag:)

    spotify:album:3jI5ozp9SjYXlC8a807UCv

    SvaraRadera
  2. Metallbibliotekarien -> jaha. Men så är du ju bra mycket bättre än mig på data. :)

    SvaraRadera