Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 18 januari 2013

Veckans Tips: Vomitory "Carnage Euphoria"

Ja, okej då.
Svenska dödspatrullen Vomitory är väl kanske inte direkt någon okänd skara duvungar så kanske anser du att det är märkligt att de får utgöra Veckans Tips.
Det kan du ju få tycka.
Grejen är dock den att jag hade missat hur ruggigt bra den här skivan är till dess att den gode Martin, a.k.a Metallbibliotekarien, upplyste mig om min okunskap.
Och, goda vänner, fiender och löst folk mitt emellan, jag vill verkligen inte riskera att ni befinner er i samma situation.
Därför är det dags att spärra upp öronen och ögonen nu.
Öppna Spotify och vrid upp volymen.
Slå upp en kopp svart guld (kaffe, alltså), och läs sedan nedanstående mening tre gånger i rad: Vomitorys skiva "Carnage Euphoria" är dödsmetall av yppersta klass och måste finnas i varje sann rockers skivhylla.
Okej?
Känns det bra?
Hoppas det.
Själv är jag nämligen överförtjust i spår som "Serpents", svängiga "A Lessons In Virulence" och ösiga "Ripe Cadavers".
Otaliga är de kilometer jag tragglat genom löparspåren med detta i öronen, och det gör förstås både att man ser sig om över axeln, lätt skräckslaget som om man var förföljd, likväl som att humöret hissas i topp.
Detta är nämligen slaskandets besjungande på ett sätt som hissar mungiporna obarmhärtigt uppåt, och även om det förstås inte når upp till världens bästa dödsmetallplatta genom tiderna (Bolt Thrower "Those Once Loyal") så är det otroligt bra.
Så bra att jag anser att det ska vara ett Veckans Tips, även om Vomitory som nämnts inte är en okänd pärla för flertalet av er.

4 kommentarer:

 1. Fan vad bra dom är dom där Vomitory. Har följt dom sedan deras demodagar och dom har alltid levererat.

  SvaraRadera
 2. Såg dom på scenen i Maj 2012 i Örebro ihop med Nasum. Dags igen i Maj 2013 på Metallsvenskan. En gång om året...minst...

  SvaraRadera
 3. Det värmer i hjärtat att du gillar skivan Robert. Jag har bara sett bandet en gång på GRF. Får fortfarande tårar i ögonen när jag tänker på hur bra det var.

  SvaraRadera
 4. Första gången jag hörde skivan var det som att få en käftsmäll. Så jäkla bra! Såg Vomitory första gången 31/3-90 och har sedan dess sett dem otaliga gånger. I början var det Ubbe som brölade bakom micken...

  SvaraRadera