Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 9 april 2014

Onsdagsomslagorama

Onsdag idag, och vi ska frossa i omslag.
Ett riktigt omslag-o-rama, kan man säga, men från annorlunda perspektiv.

Jag är ute och rusar hela dagen med mitt riktiga jobb, så istället blir det hänvisning till en del externa siter där det finns roliga bilder, eller annorlunda vinklar.
Den första är "Alternate Metal Album Covers", en sida som varierar sig från såväl riktigt bra och träffsäkra skapelser till låga träffar under bältet.
Såhär kan det se ut:

Okej?
Funkar?

Vill du däremot se hur ett album ser ut "från andra vinkeln" så är det Metalsucks som gäller, där man har vänt på perspektivet så att man kan se hur ett omslag ser ut från andra hållet, liksom. Såhär:
Den där senaste länken har valsat runt på Facebook en hel del, bland annat om man har Close-Up Magazine som man "gillar", så du kanske har sett det redan.
I så fall har du också sett att Bolt Thrower är klara för Close-Up Båten i September.
BOLT THROWER.
Holy crap, det är bara att påbörja förhandlingen hemma redan nu, för det vill man inte missa! (och sen har de ju sällskap av bl a Tribulation, Katatonia och The Dagger, så övriga uppställningen funkar ju minst sagt bra den med...)

I väntan på det får man läsa om annat trevligt.
Skivåret 2014 lovar ett par riktiga kanoner, och ett av de där banden närmar sig nu släpp. Skivan heter "Once More Round The Sun", och denna gång har bandet skrivit så mycket material att när man kladdat in runt 60 minuter på skivan så har man en halvtimme över för att komma med en uppföljnings-EP.
Jodå.
Vi pratar om Mastodon!
Enligt den här intervjun med Troy Sanders så tar den nya skivan vid där "The Hunter" tog slut, och det ska bli väldigt spännande att se var bandet tar vägen nu.
Episkt?
Långa låtar i ett eget universum?
Eller raka rock-rökare som sparkar stjärt?

Vi lär få veta.
På samma sätt som vi nu vet att Opeths kommande platta heter "Pale Communion", (släpps i mitten av juni!) och väcker samma tankar om var bandet tar vägen.
Däremot vet man inte hur omslaget ser ut än.
Det hade kanske varit det ultimata slutet på en onsdagsomslagorama...

9 kommentarer:

 1. Alltså den där Close-Up Båten. Satan vad man skulle vilja åka med på den trots att Finlandskryssning inte är någon favorit direkt. Bolt fucking Thrower...uj uj uj.

  SvaraRadera
 2. När det gäller Mastodon föredrar jag nog episka, stjärtsparkande rock-rökare i ett eget universum. Som skivorna närmast före "Crack the Skye", typ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allra bäst i min bok: Leviathan. Jävlart magiskt album!

   Radera
  2. Förmodligen samma här, fast "Blood mountain" växer för varje år. "The hunter" börjar faktiskt kännas lite... inte endimensionell, men lite grund. De tidiga skivorna randar också rumpa, fast har så mycket mer därtill, på djupet liksom. Men så länge de manglar så bra som de gör funkar även deras rakare låtar utmärkt.

   Börjar bli lite sugen nu, när Sthlm Fields inte är mer än 1½ månad bort... Slayer känns lite meh sen Hannemann och Lombardo försvann, och Metallica klar jag mig rätt bra utan. Men när Mastodon och Gojira annonserades var det bara att boka biletter.

   Radera
 3. Alltså, här har du gått och snott ett inlägg från mig. Skissar också på ett inlägg gällande omslagskonst. Får väl försöka vidareutveckla det helt enkelt. ;)

  SvaraRadera
 4. Ja Bolt Thrower vill man ju inte missa. De skämmer ju inte bort oss med spelningar direkt:)
  /SheerFaith

  SvaraRadera
 5. Christofer & SheerFaith -> Stor blogg-o-rama-sammankomst på den båten alltså? :-)

  SvaraRadera
 6. Bokat och klart:) /SheerFaith

  SvaraRadera