Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 4 april 2014

Veckans Tips: Mutilator "Immortal Force"

Året: 1987
Landet: Brasilien
Musikstilen: thrash, med drag av black metal.
Gitarrljudet: som att dra handen genom besticklådan.

Mutilator ger på skivan "Immortal Force" en enkel men effektiv lektion i hur musik som kommer från hjärtat känns. Produktionen är rätt tafflig (trummorna är överallt, gitarrljudet redan benämnt, och sången kan knappt kallas sång, det är snarare det där sättet att liksom halvt sjunga och halvt prata som en viss Tom Araya i Slayer använde sig av, främst tidigt i karriären), och det är till och med så att det känns som om killarna lär sig spela allt eftersom skivan löper på.
Som om de är tajtare och lite skickligare när man mot slutet river av "Tormented Soul" och "Paranoiac Command" än vad man klarar i början på "Memorial Stone Without A Name" eller "Blood Storm".
Häpnadsväckande.
Och trevligt, det är en sån där skiva som man blir helt genuint glad av, spelglädjen och entusiasmen svämmar liksom över sina breddar här (och, kan man ju säga, gör att den gravallvarliga looken och inställningen som nog ska vara elak har en tendens att inte verka så allvarlig).

Bandet består av Alexander (Magu) som spelar lead guitar, Kleber (lead guitar and vocals), Ricardo N som hanterar bas och Rodrigo N som smiskar skinn, och på bilderna ser de ut som tonårsyngel som lyssnat en hel del på Slayer.
För så är det.
Detta påminner helt vansinnigt mycket om tidiga Slayer.
Kanske är inte låtarna exakt lika starka, men.. ni vet, känslan. 
Bäst är "Brigade Of Hate" och titelspåret, tycker jag.
Jag har lyckats få tag i en remastrad version från Cogumelo Records, där får man även som bonus också spåren "Evil Conspiracy" och "Visions Of Darkness", men de har inte samma vibb, på något sätt.
Det märks att de inte ingick i ursprungsuppställningen.

Nå.
Mutilator "Immortal Force" finns på Spotify.
Lyssna på den, känn känslan och förstå varför detta har varit givet att hålla som en hemlig pärla som kan plockas på Hårdrockskväll 2014....!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar